Høsten 2014 advarte vi mot "Opplysninga" som sendte ut tilbud som lett ble forvekslet med en faktura. Vår seneste oppdatering av den artikkelen var at de skiftet navn på selskapet til "Katalogen".

Nå har de opprettet et aksjeselskap (AS) med samme navn som det tidligere NUF-selskapet, og som nå sender ut tilbud ("fakturaer") med produktbeskrivelsen "Opprettelse av Google+ side, vedlikehold og drift 12mnd".
Vi gjør oppmerksom på at de per dags dato benytter "nummeropplysninga.no" som sin nettside, i motsettning til tidligere - da de brukte domenet "Opplysninga.no"

Vi ønsker å gjøre våre medlemmer oppmerksomme på at dette bare er et tilbud med en registreringsfrist, om dere ikke ønsker en slik annonseavtale så kan dere helt enkelt la være å betale tilbudet, ettersom at det ikke foreligger noe betalingskrav.

Ifølge Norsk Markedsføringslov er slike utsendelser ikke ulovlige, men det kan stilles en del spørsmål om forretningsetikken ettersom at disse tilbudene lett kan forveksles med vanlige fakturaer. Ordvalget og bruket av en ferdig utfylt giroblankett øker helt klart sjansen for at folk betaler dette "tilbudet" på helt feile premisser.

Trygg Handel stiller seg svært kritiske til slike utsendelse og mener at markedsføringsloven burde endres, slik at slike "misforståelser" ikke oppstår - spesielt med tanke på at det er hele hensikten bak utsendelsen.
Utifra det vi leser i aviser, det vi får rapportert fra våre medlemmer og samarbeidspartnere - så er det helt klart at folk flest oppfatter dette som et svindelforsøk, men igjen vil vi understreke at en slik utsendelse (hittil) ikke strider med norsk lov.

Slik ser utsendelsen fra Katalogen AS ut: