Gyllene Sider (gyllenesider.nu)

Pass opp for Gyllenesider som utgir seg for å ringe fra Gule Sider!

Vi har tidligere skrevet advarsler om svindelbedrifter som utgir seg for å ringe fra Eniros Gule Sider, i den sammenheng gjør vi oppmerksomme på at det igjen har dukket opp en ny kataloghai på markedet som spiller på navnelikhet med Gule Sider. Vi oppfordrer alle lesere til å lese den tidligere advarselen "Vær oppmerksom på "gule" nettkataloger!" som vi publiserte høsten 2012. I rubrikken burde vi kanskje ha tilføyd "gyllene" da det er nettopp denne "fargen" den nye svindelaktøren benytter for å få dere å tro at de ringer fra Gule Sider.

Den 30. Desember la vi opp en ny "svensk-drevet" kataloghai på svartelisten med navn 1891.nu, og den 1. Februar i år oppdaterte vi denne advarselen med følgende:

Oppdatering: 01.02.2013: Disse er veldig aktive om dagen og de utgir seg i salgsamtalen for å representere 1881.no (Opplysningen 1881). Selger gjentar flere ganger i samtalen at han/hun representerer den kjente nett-katalogen, men i slutten av samtalen da det skal gjøres en muntlig avtale så sier selgeren raskt i lydopptaket at oppføringer gjelder for nett-katalogen 1891.nu, ikke 1881.no!

Fremgangsmåten som Gyllenesider.nu benytter i sine salgssalgsamtaler er nærmest en tro kopi på saken med 1891.nu, foruten om det faktum at selgere utgir seg for å ringer fra Gule Sider og ikke 1881.

Det kommer derfor ikke som noe sjokk at det er den samme svindelaktøren som står bak begge de ovennevnte produktene og som spiller på navnlikhet med Norges to største nettkataloger.

Domenet "www.gyllenesider.nu" ble opprettet den 16. November 2012, 4 dager etter registreringen av domenet 1891.nu. Felles for disse er at begge domenene er registrert med de samme opplysningene;

Navn: Erkki Alkula
Epost: info@svenskvarningslista.se
(firmainformasjon finner dere under denne teksten)

Vi ønsker å repetere et stykke tekst fra vår artikkel om "gule" nettkataloger:

Selgere ifra Gule Sider (Eniro) operer ikke med muntlige lydopptak over telefon i det hele tatt, så pass på hvis noen utgir seg eller antyder å ringe ifra Gule Sider og ønsker at dere skal gjøre en aksept av en avtale over telefon - denne prøver med største sannsynlighet å få dere inn i en avtale gjeldende en annen tjeneste!

Som en avslutting på artikkelen kopierer vi inn avtalevilkårene til Gyllenesider.nu som lyder følgende:

"Allmenne vilkår for avtale om annonsering.

1.Overlapping av kontrakt, avtaletid, etc..

1.1 Avtale om innføring med Portals gjelder for automatisk fornyelse med 9 måneder fra ordre dato.
Oppsigelse skal skje senest 3 månder innen utgangen av inneværende avtaleperiode. I annet tilfelle forlenges avtalen med ytterligere 9 måneder.
1.2 Oppsigelse av avtalen skal skje skriftlig til Portals.

2. Pris og betaling

2.1 Faktureringen skjer helt eller delvis som Portals avgjør i samband med oppsigelse av avtalen.
2.2 10 dagers betalings frist
2.3 Om kunden godkjenner betaling av faktura, bekrefter kunden samtidig Portals (publ)s Allmenne vilkår.

3. Angrerett
3.1 Kunden har ikke den angrerett som refereres til i konsumentbeskyttelsesloven.
"

Det er på denne fine nettsiden dere (kanskje) vil bli publisert hvis dere betaler fakturaen fra aktøren:

Gyllene Sider (gyllenesider.nu)

Portals / Klient Media

Adresse
Box 7060
SE-170 07 SOLNA


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

1891 - Ny kataloghai!

En nykommer blant kataloghaiene er den svenskt-eide nettkatalogen 1891.nu (NB! ikke .no).

Les mer
AnneM la igjen en kommentar den 14 feb 2013 15:38:44
De utgir seg for å ringe fra gulesider.no (når det er en svenske person som ringer, er det jo ikke så lett å høre forskjell!). Har vært dum nok til å ha svart på forespørselen - hvordan kommer man seg ut av dette uten å betale?
Trygg Handel svarte på en kommentar den 14 feb 2013 15:55:25
Hei Anne, Vennligst ta kontakt med vår kundeservice på tlf 3100 3100 (09:00-16:00) for hjelp og rådgivning i saken. Mvh Kundeservice
bjørg la igjen en kommentar den 18 feb 2013 22:34:21
Har vert dum nok til å bekreft på gyllene sider. Har mottatt fakt.på epost, noe som jeg slettet som uønket post. Etter at forfall var gått ut, vart jeg oppringt som påminnelse- fikk da tilsendt lydfil der jeg kan høre meg selv, men fakt stemmer ikke med lydopptak. Hva gjør jeg for å komme utav dette?
Asle la igjen en kommentar den 19 mar 2013 17:25:01
Har også gått i denne fella i går, fikk faktura i dag på mail. Det var først da jeg innså tabben jeg hadde gjort. Sendte bare svar på mailen at den fakturaen kan de bare glemme og at dette er juks og fanteri. Blir skikkelig provosert over slikt kjeltringpakk som stadig dukker opp! Det kan da umulig være sånn at man er forpliktet til å betale for sånt når det er direkte svindel? De kan vel umulig ha noe å stille opp med om en protesterer på avtalen og lar være å betale?
Marit la igjen en kommentar den 20 mar 2013 20:37:31
http://varslingslisten.no/docs/dommer/Dom_yellow.pdf gjelder mye samme sak. Skal med andre ord la seg gjøre å slippe unna dette.
catrine la igjen en kommentar den 7 mar 2016 19:29:28
Jeg er også blitt lurt to ganger og jeg er allerede på Gule sider.Den ene snakket om gule sider og det hørtes ut som en oppdatering.På svensk!Nå må jeg bet 5000.-!!!En annen svenske oratet fort og spurte om duv opplysninger var rett.Jeg sa ja.Og jeg spør om det koster noe?Nei!!Regn på 6000.-Jeg griner.Har enkelmannsforetsk.Er alene og har 4000.- inn i mnd!Er helt krise og jeg føler meg fullstendig svindlet.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 8 mar 2016 04:50:56
Hei Catrine, Vennligst kontakt vår kundeservice for bistand i saken.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon