Branschkontakt.com

Medlemmer har blitt oppringt av representanter fra "Branschkontakt.com" - en nettside som automatisk oppdaterer nyheter fra andre kilder og tilbyr annonseplasser på deres egen side.

Det som presenteres på telefon er ikke at representanten ønsker å selge deg en annonseplass på siden, men derimot mener han/hun at dere allerede har hatt et kundeforhold som nå er i ferd med å løpe ut, og dette skal bekreftes skriftlig ved å signere et skjema som du skal returnere pr faks.

Skjemaet som blir sendt ut er ikke noen avslutning på saken (noe tidligere kundeforhold har aldri eksistert) men er derimot en bestilling av en veldig dyr annonse på webbsiden til bedriften. Prisen står utskrevet i Euro - €595 ganger x antall perioder.

Med store bokstaver står det skrevet på engelsk at deres annonsering vil bli avsluttet [dato] og at dere i fremtiden vil være tvunget å kontakte firmaet for fremtidig annonsering - en setting som kun er tilegnet slik at de kan "spinne" videre på det som blitt sagt i telefonsamtalen, som feks. at dette er et skjema for å avslutte annonseringen.

Hele skjemaet står skrevet på engelsk, men navnet på produktet - Branschkontakt - er den svenske stavingen for "Bransjekontakt" og det er ikke uventet en svensk bedrift som står bak produktet.

Hvilken svensk bedrift som er ansvarlig for produktet og en eventuell annonsering er ennå uklart. På skjemaet som blir sendt ut står det utskrevet firmanavnet CY Press & förlag AB som ble registrert under høsten 2011, men ser vi hvem som har registrert domenet "branschkontakt.com" så er det registrert på "NetBanner Sweden" den 1 november 2011.

Gjør vi et søk i de svenske bedriftsregistrene finner vi en bedrift ved navn NetBanner Sweden AB - som ble meldt konkurs tidligere i år. Telefonnummeret som står registrert til bedriften (08-41064400) går til ytterligere et annet firma, nemlig Lad Ekonomi AB - en bedrift som også den ble startet tidligere i år.

På faksnummeret som står oppført på skjemaet (+46 8 124 491 21) som du skal returnere vedrørende din "oppsigelse" (bestilling) finner vi ikke noen treff i noe register.

Vi har hittil navngitt tre bedrifter som er knyttet opp imot produktet, men det tar ikke slutt der. På siden til Branschkontakt.com står det nemlig at ansvarlig for siden er en bedrift ved navn DL FÖRLAG AB, som ble registrert allerede i 1996 men ble først registrert som aktivt i 2011. Videre kontaktdetaljer på nettsiden er et telefonnummer (08396827) - og hvilken av disse fire bedriftene tror du dette nummeret leder til? Svar: Ikke noen!

Et søk på telefonnummeret gir treff på en bedrift ved navn Skrubbarnas Allservice AB, et firma som vi ikke finner registrert i noe bedriftsregister, men ved et søk på Google finner vi ut at firmaet er med i en diskusjon fra 2009 om et svindelprodukt ved navn Nordiccompanies.com på det svenske forbrukerforumet Cint.se (nå Knyt.se).

Ser vi på hvem som registrerte domenet til Nordiccompanies.com finner vi den samme epostadressen som står skrevet som ved registrering for det nye svindelproduktet Branschkontakt.com - noex@live.se.

Vi kan altså konkludere med at vi har fem (!) ulike bedrifter knyttet til dette produktet, at de riktige bakmennene ikke er nye i "svindelbransjen" og at de skjuler seg på en profesjonell måte gjennom et komplisert nettverk av ulike bedrifter og personer som representerer de ulike firmaene.

Slik ser skjemaet ut som Branschkontakt.com ønsker at du skal signere:Branschkontakt.com

CY Press & förlag AB

Adresse
JOHAN SKYTTES VÄG 200
125 34 Älvsjö


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Branschnytt.com - ytterligere et svindelprodukt ifra en kjent aktør.

Et nytt svindelprodukt fra det svenske firmaet Sthlm Reklamhantverk & Produktion AB er "Branschnytt.com". Vi har tidligere advart imot produktene "Nordiska Företag" og "Branschkontakt.com" som driftes av det samme firmaet.

Les mer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon