Firmaopplysninger.no

Firmaopplysninger.no fører seg i rekken blant svenske svindelprodukter som vi har mottatt en rekke klager på i det siste.

Følgende sitat fra en klage er typisk for hvordan svindelen går til:

"Jeg ble i dag kontaktet fra et svensk nummer som presenterte seg for å være fra noe som heter Firmaopplysninger.no.

Jeg fikk beskjed om at vi hadde en løpende avtale som jeg hadde sagt opp tidligere i år med slutt 31/12-2012. Jeg ble fortalt at jeg ville få en faks som jeg måtte signere og sende i retur for at oppsigelsen skulle være i orden.
"

Faksen med "oppsigelsen" som etter samtalen blir sendt ut til den aktuelle bedriften er ikke noen bekreftelse på noe som skal opphøre, men det er en bestillingsblankett for en verdiløs annonse som koster flere titalls tusen kroner. Prisen for tjenesten varierer men ofte kommer kravet på nærmere 100.000 kr.

Det fremkommer ikke på skjemaet eller hjemmesiden hvilken svensk bedrift som står bak produktet. Domenet ble registrert gjennom en norsk bedrift som jobber med domeneregistrering og den egentlige eierens navn fremkommer ikke.

Vær alltid oppmerksom på hvor det er du annonser, hvem du har avtaler med og først og fremst – er du skeptisk så send oss en henvendelse hvor du fremlegger saken, så vil vi gi deg et svar på om det du har mottatt er reelt eller ikke. Les alltid nøye igjennom både kontrakt og avtalevilkår før du signerer noen avtale.

Edit. 23.10.2012: Vi har nå fått kjennskap om hvilken bedrift som står bak produktet.

Startkuben 27654 AB (firmainformasjon)
SE-556904-2665
Øregrundsgatan 3
SE-115 59 Stockholm

Samme person som står oppført på denne bedriften er også involvert i en annen svensk bedrift ved navn Diå Bygg Kommanditbolag, som i 2011 ble oppført på varslingslister i Sverige etter utsendelser av falske fakturaer.

Edit: 21.11.2012: Firmaet som fakturerer for tjenesten er ifølge seneste fakturaen skiftet til:
BiitWin AB (firmainformasjon)
SE-556872-2887
Gullvivevägen 1
SE-783 50 Gustafs

Betalingen går derimot til samme kontonummer som tidligere.
Vi gjør dere oppmerksomme på at denne bedriften har tilholdssted i Dalarna, noe som også det svartlistede selskapet Diå Bygg KB har.

Firmaopplysninger.no

Startkuben 27654 AB / BiitWin AB

Adresse
Gullvivevägen 1
783 50 Gustafs


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon