Isonordic (isonordic.com) / Isofakta (isofakta.com) / DKG

Konto: SE2650000000052151053415 / SE1550000000055020264822

 

Isonordic.com (og svenske varianten .se) er en iso-katalog som har vært på banen i flere års tid, men de har i det siste økt trykket mot norske bedrifter i forsøk på å få norske bedriftsledere til å kjøpe de verdiløse annonsene.

De beskriver seg selve som "Nordens Officiella Isoregister" - en påstand som er kastet ut i det blå, med manglende grunnlag. I Norge drifter Eniro/Findexa Forlag AS tjenesten KvaLex som er "den offisielle ISO-guiden over sertifisering i Norge.", mer om dette kan dere lese lenger ned i artikkelen.

Bedriften som ønsker at du skal betale 7 990 kr eks. mva eller mer for en innføring i katalogen Isonordic er den svenske bedriften EDG Sales AB, som ble stiftet høsten 2012.

Styreleder for bedriften i EDG Sales AB er også styreleder for en bedrift med tilsvarende navn, EDG Media Group AB, som tidligere i 2012 var den bedriften som fakturerte for de solgte oppføringene i Isonordic. Vi kan med andre ord si at de to bedriftene er "søsterselskap", men som mangler et morselskap.

Et annet produkt EDG Media Group AB fakturerer for ifølge varslingslisten til svenske Förenade Bolag, er Isokvalex - som uten tvil spiller på navnelikhet med det legitime produktet KvaLex fra Eniro/Findexa. Dette er et produkt som vi har en klage på fra august 2012 - men da var det fakturerende selskapet en annen bedrift som er meget kjent i svindelsammenheng i Sverige - "Dupont Media Corporation AB", som står bak mange ulike svindelprodukter i vårt naboland, f. eks.: "Isodel", "Isonett.se", "118818.se" og "Hittaföretagsdelen.se".

Både EDG Sales AB og EDG Media Group AB mangler "F-skatt" (som du må ha i Sverige for å utstille fakturaer), dog er dette ikke noe krav for fakturaer rettet mot utlandet - men da disse også opererer i Sverige med begge disse produktene ("Isonordic" og "Isokvalex") så gis det mildt sagt et mindre seriøst inntrykk av aktøren.

EDG Sales AB driver også iso-katalogen "isofakta.se", men da denne virker å rette seg først og fremst mot svenske bedrifter har vi ikke enda mottatt noen klager på dette "produktet", tjenesten har dog samme telefonnummer til kundeservice som "Isonordic" - (+46) 08-559 22 313.

På startsiden til Isonordic.com, som er skrevet på svensk, finnes det under logotypen landsflagg for Norge, Finland, Sverige og Danmark - noe som normalt brukes for å kunne velge mellom forskjellige språk. Ikke i dette tilfellet - de er kun en del av bildet som blir brukt som logo!

Domenet isonordic.com ble registrert 7. mars 2011 av en person som tidligere hadde tre svenske bedrifter men alle er nå avviklet.

Det finnes per dags dato veldig mange ulike "iso-kataloger" som driver med ren svindel (selger verdiløse oppføringer), en del av disse kan oppgi at de ringer fra de faktiske offisielle registrene og det er først når man mottar fakturaen man forstår at man har blitt lurt. Vi råder derfor alle som mottar en telefon ang. en oppføring i en iso-katalog å alltid be selgeren å sende tilbudet skriftlig på epost - eller som medlem i Trygg Handel - sette samtalen over til vår kundeservice!

Oppdatering 18.02.2014:

Disse selger nå også oppføringer på siden "Isofakta.com" med samme fremgangsmåte som beskrevet her over.

På kravene for Isofakta.com står det følgende opplysninger:

Adresse: Drottninggatan 31, 411 14 Gøteborg -SE

MVA: SE556888850601

Bank: SEB

IBAN: SE1550 0000 0005 5020 2648 22

Epost: info@isofakta.com

Oppdatering 24.02.2014:

Disse sender nå også ut fakturaer merket med navnet "DKG". I øvrig er alt det samme som tidligere.

Her under er en fakturakopi fra bedriften:

Isonordic (isonordic.com) / Isofakta (isofakta.com) / DKG

EDG Sales AB

Adresse
Box 1076
SE-114 79 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon