MLM / Network Marketing

Trygg Handel får fra stund til annen henvendelser fra medlemmer om hva vi synes om MLM/Network Marketing i ulike former. Det enkle svaret vi gir ved hvert tilfelle er at vi fraråder på det sterkeste å investere noe som helst i noen form av MLM/Network Marketing, uansett hvilken produkt den aktuelle bedriften selger. Grunnen til dette er enkel statistikk blandet med bred erfaring siden denne formen av "forretningsmetode" blev satt i bruk.

Mange undersøkelser viser at det er mindre en 1 % av alle som på noen måte sysler med MLM som overhode får igjen for sin investering. De øvrige taper penger.

Mange kommer inn i et MLM system i 6-7 ledd. Det kan virke enkelt å "bare verve 5 medlemmer selv" som siden kommer til å gi deg en god kick-back om disse bare selv kjøper den månedlige minste innkjøp av produktet, og enda mere hvis disse også selve verver medlemmer.

Problemet er bare det at systemet på dette nivå involverer flere hundre tusen mennesker - som konkurrer om å selge det samme produktet!

Som om dette ikke er et stort problem nok så er de produkter som markedsføres gjennom MLM også satte til et pris som er svært høyere en det normale markedsprisen, hvilket gjør det meget vanskelig å faktisk selge produktene du selv må kjøpe hver måned. I nesten alle tilfeller ender det med at du står der med et produkt du ikke får solgt og med penger tapt på dyre innkjøp av det samme.

Kommer du inn i systemet i et enda senere ledd, vil vi påpeke at det i det 14. ledet trenges det fler mennesker for å holde pyramidestrukturen oppe å gående, en det finnes mennesker på vår jord.

En del land har satt total forbud mot MLM, men i Norge er dette fortsatt tillatt (men pyramidespill - som er omtrent det samme som MLM, men med kun penger som flyttes mellom medlemmene istedet for produkt, er ulovlig).

Dette er ikke en advarsel mot noen spesifikk aktør uten en generell synspunkt fra Trygg Handel sin side om forretningsmetoden MLM / Network Marketing.

Svein Kopperud la igjen en kommentar den 17 jun 2014 18:49:51
Vil bare si ifra at dere ikke må generalisere slik dere gjør ni denne artikkelen. Det finnes MLM-selskaper som ikke tvinger et varelager på sine selgere. Det er ikke alle slike selskaper som tjener penger på at andre taper penger.
Juan Munoz Diaz la igjen en kommentar den 10 nov 2014 09:08:35
Hei, eg kan være med enig med Svein her. Og tidvis enig med TryggHandel. Der det tidligere fungerte sånn med innkjøp i forkant og salg til kunder i etterkant, så er mange selskaper ikke sånn lenger. Der legges det opp til netthandel. Tenker vi teknologi og enkelhet? Ja! Det er også et annet og meget unikt selskap som ikke selger produkter. Gjett hva det er? Det er et anerkjent, enkelt, og globalt fordelsprogram som ønsker alle forbrukerne velkommen til å spare penger i allerede eksisterende forretninger og servicetilbydere, med sitt gratis medlemskap. Her finnnes ingen minstekrav eller minstebeløp, eller autoship osv. Helt gratis å melde seg inn, og helt gratis å bruke! Ja, heilt riktig: Verdens største kundeklubb, fordelsprogram, lojalitetsprogram (kjært barn har mange navn!) Så, en oppdatering på MLM-siden deres hadde vært en fryd å lese, og et smart trekk av TryggHandel.
Øyvind westre la igjen en kommentar den 4 feb 2016 08:59:30
Haha. Dette viser bare at en komedie og tragedie er i slekt. Trygghandel.no er en side som har tjent mye penger på å svindle markedet og mennesker . Hvor seriøse er dere som jobber der, finnes det noen journalister eller er det en gjeng drittunger som er inkompetente, evnt hvor er kompetansen? Her er litt fakta: Hvis en kunde kjøper en vare og synes at dette er et kjøp som var verdt pengene , er det en god deal for kunden da? Hvis bedrift omsetter et produkt til kunde til en pris de er fornøyd med, er det en god deal for selskapet da? Hvis det finnes en strategi hvor de faste kostnader er veldig lave og potensiell oppside er veldig høy finnes, er det en spennende mulighet å se nærmere på? Dette kalles vinn vinn vinn situasjon, hvor selger, selskap og kunde har best utgangspunkt for å bli fornøyd. Jada, hvis du har et konsern i ryggen så har du en fordel pga kapital og kan kjøpe markedsplass via feks god produktplassering i feks rema1000 sine butikker slik feks Orkla bruker mye penger på. Men alle har ikke den muligheten, og eller betale masse penger på elendige Internett annonser, noe nærmere svindel vet ikke jeg om. Hva bedrifter betaler i dårlig markedsføring er utrolig. I et mlm firma, hvor de forstår kraften i mange mennesker sine unike stemmer, og velger å belønne de for den verdien de skaper sammen. Det er ikke kriminelt eller på noen måte uetisk, folk flest gjør det uansett, men får ikke betalt for det. Det er smart strategi som lønner seg. Bransjen har holdt på siden 50-60 tallet, og har hatt en fantastisk vekst, hvor en stor andel av handelsvolumet går tilbake til oss vanlige folk. Å si at bransjen er tull er som å si at Internett er tull. Ja, det finnes useriøse aktører , men det finnes det i alle bransjer.
G. Lassen la igjen en kommentar den 16 feb 2018 11:41:44
Det er flott at trygg handel atvarer mot svindel. Men det er like viktig å vite hva man atvarer mot og ha litt kunnskap, før man generaliserer, forvrenger og utelater. Alt kan misbrukes som vi mennesker oppfinner eller utvikler. En brødkniv kan brukes eller misbrukes. En mobiltelefon kan brukes eller misbrukes. Sociale medier kan brukes eller misbrukes. Og nettverk marketing kan brukes eller misbrukes. Der er desverre alltid folk som ser sin snitt å missbruke alt som finns, til deres elendige gambling eller porno aktiviteter. Idag er de sociale medier og Internett fylt med disse plagsomme folk. I 80 tallet ble MLM missbrukt av børsfolk og spekulanter til pyramidespill. Dvs. ingenting ble solgt, bare ha med så mange som mulig, og gjengen forsvant med pengene. Så kom neste bølge MLM smartinger med kufferter man måtte kjøpe, og opptre som selger. Også da kunne folk miste penge. Idag er det helt andre aktører med på banen. Kvinner som fremstiller økologiske varer og selger dette gjennom et nettverk av kvinner direkte. Eller varer som er patentert og ikke kan kjøpes noen andre steder. Uten investering, uten lager, uten tap. Fair for alle parter. Dem som taper er de store konserner som hadde monopol på salg i de siste århundrede. Nå går salg utenom de store mellomforhandlere og direkte til kunden. Masse penge å spare. Ingen millioner til reklame og lager og alle mellomled. Kunden tjener, nettverket tjener og produsenten får også litt mer for sine varer, når alle grossister faller bort. Og hver kan danne sin egen bedrift og team som jobber sammen. Der er 4000 ulike MLM eller nettverks marketings bedrifter og de omsetter mer en hele musikk og filmbransjen tilsammen. Og det er fattige kvinner i Afrika eller Asien idag som går sammen og tjener endelig noen gode penger. Du selger et produkt til meg og jeg selger noe annet til deg. Alle vinner men de store konserner taper. Hvis trygg handel er talerør for de store konserner, er der helt klart en skjult agenda her, og vi alle forstår hvorfor dere skriver det dere skriver. For å gjør det helt klart: ikke alle MLM er fair og der fins fortsatt mye joling og dyre biler på scenen hos noen selskaper. Men der er andre idag som bygger heller skoler i fattige land med overskuddet. Der finnes rike kjøpmenn som har faire priser og gir bort penger til dem som er hardest rammet. Og der er arrogante kjøpmenn som tar overpriser og dårlige lønninger til de ansatte. Så se litt mer fra avstand og se hva bildet egentlig er idag, i et helt nytt årtusend.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 19 feb 2018 06:50:42
Hei. "Hvis trygg handel er talerør for de store konserner, er der helt klart en skjult agenda her, og vi alle forstår hvorfor dere skriver det dere skriver." - Ja selvsagt er vi det hvis vi har en annen mening enn deg. De store konsernene betaler oss penger hver måned for at vi i løpet av 10 år publisert èn artikkel om MLM...

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon