Nettebladet.no

Denne websiden, som ble registrert den 11. mai i år gjennom et firma som tilbyr registrering av domener på andres vegner, har selgere som ringer opp norske bedrifter og ønsker å sende ut et skjema for oppsigelse av tidligere kundeforhold. Dere behøver bare å signere og returnere skjemaet på faks, så annonseringen selgeren hevder dere har hatt der tidligere med en løpende avtale blir avsluttet.

Høres det kjent ut? Det er det. Problemet er bare at skjemaet som skal være egnet for å si opp avtalen egentlig er en bestilling på varierende beløp, som oftest mellom 50 - 120 000 norske kroner!

Vi har mange produkter på vår svarteliste som blir solgt på denne måten, blant annet Bransjenytt24.no og Websøk.no. Den 1. april i år skrev vi også en nyhet om et produkt ved navn "Næringslivsmagasinet" som opererte med denne metoden. Det var da uklart hvilken bedrift som stod bak produktet, men ser vi tilbake på hvem de har benyttet seg av for å registrere domenet narmag.no - Næringslivsmagasinet sin webside, så finner vi at både Nettebladet.no og Næringslivsmagasinet har brukt en å samme person for å registrere domenene, men med to ulike bedrifter.

Begge produktene selges fra postboker i Stockholm og man behøver ikke å studere det for nøye for å konkludere at disse to produktene kan ha noe med hverandre å gjøre.

Hvilke firma er det da som står bak nettsiden Nettebladet.no? På skjemaet som sendes ut står det en adresse som er en postboks, samme postboks som ble brukt på skjemaer fra Bransjenytt24.no. Som referanse på en av kopiene vi har mottatt finner vi også at Nettebladet.no sin referanse er Sara Bergman, et navn som også fremkommer på utsendelser fra Bransjenytt24.no.

Firmaet bak Bransjenytt24.no (og for den delen også Websøk.no) er den svenske bedriften Qualified Sales Sweden AB, og med oven skrevne likheter går vi ut i fra at firmaet også står bak den nye nettsiden Nettebladet.no. Sannsynligvis har de byttet produkt da et søk på google av både Bransjenytt24.no og Websøk.no ikke gir særlig gode treffer - fra deres sin synsvinkel. Begge søkene resulterer i advarsler fra oss på førstesiden.

Vi har tidligere lagt ut en nyhet der Bransjenytt24.no ble tatt opp i pressen da de kopiert artikler fra blant annet E24 uten å kreditere dem som kilde. Ser vi på Nettebladet.no sin Privacy Policy, ser vi at de har kopiert teksten rett av, men byttet ut navnet, fra "usaguiden.no" til sin Privacy Policy.

Vi ønsker å gjøre alle bedrifter oppmerksomme på om en selger hevder at dere har en avtale fra før, er det i mange tilfeller bare en villedende metode til å få dere til å signere eller inngå en avtale dere ellers ikke ville gått med på.

Vi ønsker å avslutte med å konkludere at Nettebladet.no driver med villedende markedsføring og tar urimelige priser for verdiløse annonser på et verdiløst nettsted, kun skapt for å ha en plass å legge ut de 120 000 kroners-annonsene de prøver å selge til dere.

Klikk her for å lytte på hvordan en selger fra Nettebladet prøver å presse en bedriftsleder til å signere på den utsendte faksen!

Slik ser skjemaet for "oppsigelse" ut fra Nettebladet.no:

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon