Telefonselgere som ringer fra skjulte nummer

Mange bedrifter blir fra tid til annen kontaktet av selgere som ringer ifra skjulte nummer. Vi ønsker å informere om at dette ikke er lov ifølge Norsk markedsføringslov på flere punkter, det strider mot:

§ 2. God markedsføringsskikk

§ 3. Presentasjon og dokumentasjon av markedsføring
Markedsføring skal utformes og presenteres slik at den tydelig framstår som markedsføring.

§ 25. God forretningsskikk
I næringsvirksomhet må det ikke foretas handling som strider mot god      forretningsskikk næringsdrivende imellom.

Seriøse callsentere viser alltid nummeret som de ringer ifra, ettersom at de ikke har noe å skjule. Det er en grunn til at selgeren som ikke vil vise deg nummeret sitt på displayet da de oftest har som hensikt å lure deg for penger ved salg av dårlige produkter/tjenester.

En vanlig unnskylding når vi spør en selger som ringer ifra skjult nummer om hvorfor han ikke ønsker å vise nummeret sitt blir ofte svaret at det er på grunn av at de har et "dialer-system" (systematisk oppringning). Dette er bare oppspinn da stort sett alle seriøse callsenter bruker dialer-systemer og de har ikke noen problemer med å vise nummeret som det ringes ut ifra.

Konklusjon: Ringer det en selger fra et skjult nummer - opplys at dette ikke er lovelig og legg på røret, eller hvis du er medlem av oss i Trygg Handel så kan dere henvise de over til oss!

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon