Ny annonsesvindel fra svenske kjenninger - Nordic Web News!

Vi har mange svenske bedrifter på vår svarteliste som fra Sverige opererer med annonsesvindel ved å hevde at dere skal signere et skjema for å si opp en tidligere avtale om annonsering.


Et medlem skrev en veldig utfyllende forklaring vedrørende samtalen de hadde mottatt:

"Nå ringte det akkurat en svensk dame igjen og sa at vi hadde bedt om å få vår avtale med dem avsluttet og at hun ville sende over en fax som jeg bare skulle signere på og returnere, så ville det være i orden. Dokumentet ligger her vedlagt. Det er i realiteten et "falskt" tilbud til en hinsides pris så vidt jeg kan se."

Denne gang er det produktet "Nordic Web News" - en side som i lik stil med flere andre i samme "bransje" drifter sin side ved å automatisk hente nyheter ifra ulike nyhetskilder. Siden har vært tilgjengelig på nett en god stund og vi har rettet vårt blikk imot siden over lenger tid men der er først nå vi har fått inn formelle klager på produktet. På hjemmesiden finnes det ikke oppført noen kontaktdetaljer om hvilket firma som står bak produktet, men ser vi på domenet så får vi noen ledtråder...

Domenet er registrert på epostadressen zynix84@hotmail.com og bedriften Online Ltd, Eurobiz. Søker vi på Google på epostadressen så får vi treff på domenet eurobizonline.biz.

Ser vi da på det danske telefonnummeret som er oppgitt på dette domenet så finner vi det samme telefonnummeret registrert både på domenet naringsguiden.com, som ligger på vår svarteliste med produktet Nordiska Näringsguiden men har også relasjoner til domenet nordiskexpo.com, også de på vår svarteliste med produktet Nordic Expo / Nordic Net Expo. Alle disse er stasjonert i Stockholm og ifølge de klager vi mottatt på Nordic Web News så ringer også disse med svensktalende selgere.

Det er med andre ord ikke noe tvil om at bakmennene er ifra samme omgangskrets evt. har et samarbeid.

Dersom du er uheldig nok å signerer på kontrakten er det den svenske bedriften T80 Konsult KB som står for faktureringen. Til informasjon er det det samme firmaet som står bak ytterligere et produkt på vår svarteliste, European-Communications.com.

Dersom det ringer en selger som sier at de skal sende dere et skjema som gjelder avbestilling av en eksisterende avtale, signer absolutt ikke på det skjema som de sender dere, send det over til oss istedet for redegjørelse!

Slik ser skjemaet fra Nordic Web News ut:

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon