Bolerino AB - Nordic Domain Hosting (NDH Sweden AB) i ny forkledning?

Vi har i disse dager mottatt klager imot et firma ved navn Bolerino AB som med svenske selgere ringer til norske bedrifter og vil hjelpe dem med å beskytte domenene sine, eller sitt "varemerke på nettet" som selgerne hevder.

Bolerino.com, som er hjemmesiden til bedriften, ble registrert av firmaet så sent som den 27. januar i år. Teksten som forklarer hva Balerino kan gjøre for deres bedrift, er i hovedsak å hjelpe dere med deres "Domänportfölj", og er i grunn lik den som står på nordicdomainhosting.com, men med andre formuleringer om de samme tjenestene.

I tillegg til likhetstrekk vi ser på deres hjemmesidetekster, at de selger omtrent det samme produktet, at begge bedriftene er registrerte i Malmö, så har også begge bedriftene brukt den samme registranten for å registrere sine respektive domener, ifølge who.is - se Bolerino og NDH.

Det finnes ytterligere tydelige koblinger mellom de to bedriftene - et telefonnummer som står oppført i en annonse der Balerino søker en "Teamleader" - telefonnummeret som står opplyst i annonsen er nemlig registrert på nettopp NDH Sweden AB. Bedrifter som har blitt oppringt har også meldt ifra at de blant annet har blitt oppringt ifra telefonnummer +46 406660441, et nummer som også det står registrert på NDH Sweden AB.

NDH Sweden AB, som står bak Nordic Domain Hosting, fikk nå i februar sin bankkonto hos Swedbank i Sverige nedstengt pga. et stort antall klager imot bedriften. Kort tid etterpå mottok NDH's "kunder" følgende informasjon:

Om det nye firmaet og navnet er endret på grunnlag av at NDH Sweden AB er iferd med å bli lagt ned eller ikke er i skrivende stund uklart. Selskapet ble registrert i 2010 men har fortsatt ikke levert inn noe årsregnskap til de svenske myndighetene.

Uansett om firmaet er et "nytt firma" til mennene bak Nordic Domain Hosting, om det er selgere som arbeidet i NDH tidligere men som nå har startet noe eget eller om de ikke har noen ting med hverandre å gjøre, men har bare av tilfeldigheter så mange likhetstrekk - advarer vi på det sterkeste imot at dere fører korrespondanse med alle som tar kontakt for å selge dere et eller flere domener!

Dette er ikke normal praksis innenfor domene-salg, det normale er at du selv oppsøker selgeren av domenet på nett, på dine egne premisser.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon