Microsoft-svindlere svært aktive i påsken!

Som vi har rapporter gjentatte ganger under vinteren/våren på vår underside "Medienytt" så har falske representanter utgitt seg å ringe ifra Microsoft å plaget norske bedrifter og privatpersoner.

Personen i andre enden av telefonen er som regel engelsktalende og utgir seg fra å ringe ifra Microsoft i New York, de hevder at det har oppstått en feil eller et "attakk" imot din datamaskin, og at du må følge han/hennes instruksjoner for å få rettet opp i feilen.

Det hele går ut på at de skal kunne få tilgang til informasjon i din data som siden kan brukes for å svindle deg på ulike måter.

Norsk media har i det siste hatt svært mange artikler vedrørende emnet - HER kan dere se en god artikkel og video på hvordan svindlerne går frem. Det finnes også mer å lese HER og HER.

Amerikanske Microsoft Corp. har tidligere gått ut med informasjon på sitt nettsted om at de aldri tar kontakt på denne måten og den norske Microsoft avdelingen oppfordrer folk til å være observante dersom noen ringer og presenterer seg som en representant for Microsoft og at det er et problem med datamaskinen din - da er det beste å helt enkelt legge på røret.

Oppdatering 11-04-2012

DinSide.no har idag skrevet en svært informativ artikkel om Microsoft-svindelen og vi anbefaler samtlige medlemmer til å lese artikkelen.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon