Fair Guide - Exhibitors Directory for Fairs and Exhibitions - Advarsel!

Mange bedrifter som på en eller annen måte deltar i messer mottar med jevne mellomrom tilbud om oppføring i ulike nettkataloger som er spesial-tilpasset for aktører som gjerne markedsfører seg på messer.

Disse katalogene kjøper kontaktinformasjon ifra forskjellige steder slik at tilbudet ofte kommer med relevante opplysninger om en messe som dere kommer til å være med på eller har deltatt i på et tidligere tidspunkt.

Tidligere har vi blant annet advart imot "Expo Guide" som sendte ut tilbud som ved første øyekast såg ut til å være gratis å stå oppført i, men som ved signering vil innebære en kostnad av flere tusen Euro.

"Fair Guide", "The Exhibitors Fair Guide" eller "Exhibitors Directory in the Fair Guide" (det står ulikt på forskjellige steder i utsendelsen) stiller seg i rekken av slike svindel-bedrifter og har en veldig klar kobling til akkurat Expo Guide da skjemaene er nærmest identiske.

De vil få dere med på sin nettkatalog som lister bedrifter som er med på messer, og i brevet som følger med skjemaet står det med understreket tekst at dere kan få en "free listing" i katalogen, men ved litt videre gjennomgang av brevet står det at det kun gjelder hvis dere endrer/skriver inn deres opplysninger på nett, ikke via det vedlagte skjemaet som kommer med en svarkonvolutt.

Hvis dere skriver under på skjemaet og sender inn svarkonvolutten vil dere ha inngått en treårs kontrakt som koster dere 1271 Euro per år, og etter disse tre årene vil avtalen løpe på videre år etter år hvis den ikke sies opp med rekommandert brev senest tre måneder før utgangdato av den aktuelle avtaleperioden.

Bak denne verdiløse nettkatalogen er det et Slovakisk firma som mest sannsynlig har kobling til flere andre lignende aktører som år etter år sender ut slike tilbud til bedrifter rundt om i Europa.

Vårt råd er at hvis dere mottar dette tilbudet ifra Fair Guide så slenger dere det i søppelkassen!

Slik ser brevet og skjemaet ut som Fair Guide sender til norske bedrifter:

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon