Nordic News (nordic-news.net) - Nytt svindelprodukt - gammel metode.

Seneste tiden har vi fått rapporter fra bedrifter som har blitt kontaktet av svensk-talende selgere som ringer ifra Nordic News.

Selgeren forklarer at deres annonsering hos Nordic News nå er på vei å løpe ut, og at dere da skal signere et skjema som dere får tilsendt via epost eller faks for å avslutte kundeforholdet.

Som vi har advart imot med minst 10 andre produktnavn så er dette rent tull. Det skjema dere får tilsendt er ikke et skjema for å avslutte noe som helst, det er et skjema for bestilling av en veldig dyr verdiløs annonse - over 50 000 kr for en kort periode på noen få måneder på det verdiløse nettstedet nordic-news.net.

Det finnes heller ikke noe avtale fra tidligere som dere skal si opp, domenet ble registrert den 10 mars 2012.

Fremgangsmåten og det skjema som blir utsendt er også i det nærmeste identisk med ulike produkter vi har på vår svarteliste som opererer på den samme måten, bland annet Nettebladet.no, Fylkesnytt.no, Bransjenytt24.no, Websøk.no, Nordic Web News, Web News Guide og flere andre.

Slik står det i eposten som dere får tilsendt for å spinne videre på det selgeren har sagt i telefon:

"Hej XXXXX,

 Sänder bekräftelsen per mail enligt ök! (Se bifogad fil)

 Vänligen gå igenom så att era företagsuppgifter fortfarande stämmer.

 Godkänn den bifogade bekräftelsen med dagens datum samt signatur och maila tillbaks till denna mail.

 För nya annonser efter Augusti ringer ni oss själva enligt Ö-k!

 Med Vänliga Hälsningar
 Jonas Svensson
 Nordic News
"

Noter dere bruken av ordene "fortfarande" og "För nya annonser efter..." som begge spiller på at dere skulle hatt en annonsering/oppføring fra før.

Hvem står da bak dette?

Domenet som deres verdiløse annonse vil bli lagt opp på, nordic-news.net, er registrert på en privatperson med en svensk adresse. Samme person har et NUF-selskap registrert i Brønnøysundregistrene der han står som Daglig Leder, en bedrift som tidligere het EUROTRADERS men som byttet navn så sent som den 11 april 2012 til akkurat Nordic News.
Personen har også bedrifter i Sverige, bland annet denne bedriften som har som virksomhetsbeskrivelse "Callcenterverksamhet" og ble registrert i februar 2012.

I alle de 3 bedriftene, det Britiske BP EUROPE EUROTRADERS LIMITED, som forøvrig eier 100 % av det norsk-registrerte Nordic News, og det svenske JP Europe AB er det de samme to personene som står oppført.

Ifølge Linkedin-profilene til de to personene så befinner de seg på Malta. Dette forsterkes også av det faktum at ved en kreditsjekk på det norsk-registrerte selskapet kommer det opp en annen webbadresse, Eurotraders.eu, et domene som står registrert på bedriften BP Media Group - registrert på Malta.

Vi fraråder på det sterkeste å ta noen som helst diskusjon med noen som ringer ifra Nordic News, og skriv for all del ikke under på noe skjema!

Slik ser skjemaet ut som Nordic News sender via epost eller faks:

Relaterte firmaer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon