Villedende annonsesalg fra Everyday24.net

Vi har i den siste tiden fått inn flere klager som rapporterer om villedende salgsmetoder brukt av selgere som representerer produktet Everyday24.net - en web-side på nettet med nyhetsartikler.

Vi har fått rapportert at selgerne tar kontakt pr telefon og hevder at dere har sagt ifra at dere ikke ønsker å stå oppført på siden lengre, eller i det bedriftsregister som skal finnes på siden. Selgeren tar derfor kontakt for å høre om dette er riktig, noe som de aller fleste svarer "ja" til ettersom at de ikke kjenner til saken.

Representanten fra Everyday24.net sier deretter at han/hun skal sende over et skjema som dere bare skal signere og returnere, og at han/hun legger inn dato for utløp på dette skjemaet. I E-posten som kommer med det vedlagte skjemaet står det blant annet:

"Det blir upp till er i fortsättningen att kontakta oss vid ytterligare intresse."

Denne settingen spiller tydelig på det selgeren har opplyst per telefon, at dere har hatt et tidligere kundeforhold som skal avsluttes i henhold til dato som står oppført på skjemaet.

Problemet er at det er umulig at dere skal ha hatt noe forhold til produktet ifra tidligere, domenet ble ikke registrert før den 17. September 2012 og siden er splitter ny. Det hjelper heller ikke at at det står oppført en dato for "end-date" på skjemaet, den datoen gjelder for utløp av den annonseringen som dere bestiller ved å returnere et signert skjema - som det opplyses om med liten skrift og utydelig annonseringperiode med inndelinger i X kr ganger X antall perioder. Summen havner som oftest på nesten 100 000 kr.

På websiden opplyses det ikke noe om hvilket firma som står ansvarlig for produktet, kun telefon- og faksnummer sammen med en epost. Ikke engang på  bestillings-skjemaet som blir sendt ut for bestilling står det noe firmanavn eller organisasjonsnummer.

Domenet Everyday24.net er registrert av det svenske firmaet Qualified Sales Sweden AB, som er velkjent i denne bransjen og som har fire forskjellige produkter på vår svarteliste fra tidligere. Også telefonnummeret som står oppført er registrertpå firmaet, ved det tidligere navnet WB Telemarketing AB.

Vi oppfordrer alle bedrifter som mottar en slik telefon om å være svært skeptiske til det som blir påstått.

Vær alltid oppmerksom på hvor du har annonser, hvem du har avtaler med og først og fremst – les alltid nøye igjennom alle papirer før du skriver under på noe. Om du er i tvil kan du alltid kontakte oss for å få hjelp!

Edit: 05.11.2012: E24.no har idag publisert en artikkel om denne "tjenesten" som kan leses her.

Edit: 19.11.2012: Everyday24.net har nå skiftet varemerke, da de, ifølge sine nettsider, ikke ønsker å bli forvekslet med E24. Det nye merkesnavnet er Business24/7 og har nettadressen www.business24-7.net

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon