Pass på nye utsendelser fra Teleopplysning.no!

Den Tallin-baserte bedriften AdsNord OÜ (tidligere Teleopplysningen OÜ) sender ut gule skjemaer med gjeldende tilbud om oppføring i nettkatalogen Teleopplysning.no.
Mange bedrifter tar disse som utsendelser fra "Telefonkatalogen" eller "Gule Sider" og tenker ikke mer på saken enn å sjekke sine bedriftsopplysninger, skriver under og returnerer skjemaet slik det står beskrevet at dere skal gjøre.


Problemet er bare at det som står med liten skrift sier at ved å signere og returnere skjemaet kjøper dere en oppføring hos nettkatalogen Teleopplysning.no (som nesten ikke blir brukt av folk flest...).
Prisen på oppføringen er kr 5 498,- pr år, og dere binder dere opp til 2 år med en gang som igjen fornyes med 12 nye mnd etter at første avtaleperiode er over hvis dere ikke levner en skriftlig oppsigelse hele 3 måneder før perioden løper ut!

Vi kan ikke se på dette som noe annet enn et forsøk på å tjene enkle penger fra bedrifter som ikke leser den "lille teksten" og som i god tro returnerer skjemaet i den vedlagte svar-konvolutten.

I oktober 2011 skrev Aftenposten følgende artikkel med fokus på Teleopplysningen.no (det gamle navnet) og der vi kommenterer utsendelsene som ble gjort da. Det har ikke skjedd noen forbedring i utformningen av "tilbudet" siden den gang, og vi holder oss derfor fortsatt negative til bedriftens måte å drive butikk og forretningsetikk.

Slik ser skjemaet vi selv mottok i posten ut:Og dette er den "lille teksten" mange ikke leser, der vi har understreket med rød linje selve avtaleinngåelsen:

Terje Pedersen la igjen en kommentar den 7 mar 2013 15:03:53
Ja vi er en av sikker mange som trodde dette var en oppdatering på Gule sider, da de skulle slutte med Kattalogtjeneste! vi fylte inn og rettet noen feil og mangler og skrev under. Tenkte ikke noe mer over dette, så komm regningen. Hva kan vi gjør med dette? vi akter ikke og betale penger til Svindlere, har dere noen gode Råd. Er det virkelig så enkelt og drive kriminalitet i Norge fra utlandet? uten at vi kan gjøre noe som helst. Mvh Terje Pedersen.
Marianne v la igjen en kommentar den 13 mar 2013 19:37:22
Jeg har og så signert, trodde det var for å bekrefte/oppdatere adressen til selskapet til telefonkatalogen. Aner ikke hva jeg skal gjøre, og ønsker å komme ut av situasjonen. Helt forferdelig, jeg må få ryddet opp. Trenger råd. Føler meg som en idiot som gikk på limpinnen
H la igjen en kommentar den 18 mar 2013 13:32:15
Jeg trudde også at dette var en oppfølging pga slutten av telefonkatalog i papirutgve. Hva skjer om vi nekter å betale?
Norleif Fjeldheim la igjen en kommentar den 13 mai 2013 07:56:23
Jo, det kan du. Men ta vare på all kommunikasjon som dokumentasjon for evt klage.
Nils Olsen la igjen en kommentar den 31 mai 2013 14:46:51
Jeg sendte svarskonvolutten med et a4 ark der det står SUCKERS! på jeg... Da må de i det minste betale portoen:)
Bente Kvam Bjørklund la igjen en kommentar den 25 jun 2013 21:58:14
Jeg har fått en regning fra AdsNord OU som jeg ikke har bestilt. Hva gjør jeg? Skjønner jo at dette er svindel!
Audun Aasheim la igjen en kommentar den 1 aug 2013 20:54:11
Et godt tips: Stapp returkomvolutten (som de betaler porto for) full av papir og send dem, så får de i alle fall en del portoutgifter som straff for å lure folk!!!
Arne Lohaugen.Sødorp Gjestgiveri A/S. la igjen en kommentar den 16 aug 2013 17:23:41
Eri akkurat samme situasion som alle andre her.rettet opp et feil orgnr og returnerte.
nina zoe jørstad la igjen en kommentar den 8 des 2013 10:20:13
Jeg har aldri fått eller sendt inn skjema. I går fikk jeg faktura på 5 547.- og fattet mistanke med en gang pga Tallin adressen. Jeg betaler ikke!

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon