Opplysninga.no - dette er ikke en faktura!

Opplysninga.no sender ut et "kampanjetilbud" med et ferdig utfylt giro-skjema for innbetaling og kan lett forveksles med en vanlig faktura. Vi ønsker å gjøre våre medlemmer oppmerksomme på at dette bare er et tilbud med en registreringsfrist, om dere ikke ønsker en slik oppføring hos Opplysninga.no trenger dere bare å la være å betale tilbudet, ettersom det ikke foreligger noe betalingskrav.

Ifølge Norsk Markedsføringslov er slike utsendelser ikke ulovlige, men det kan stilles en del spørsmål om forretningsetikken ettersom at disse tilbudene lett kan forveksles med vanlige fakturaer. Bruket av en "Reg.frist:" med et dato på samme sted der det normalt står dato for betalings-frist, mener vi styrker denne forvekslingen.

Trygg Handel stiller seg svært kritiske til slike utsendelse og mener at markedsføringsloven burde endres, slik at slike "misforståelser" ikke oppstår.
Vi vil nemlig påstå at hele hensikten med utsendelsene er at de skal forveksles med en faktura og at det derfor blir utført en betaling på helt feile premisser.

Oppdatering 14.10.2014: Disse sender nå ut "fakturaer" fra et annet firma enn det som fremgår på bildet her under. Det nye firmaet er et NUF-selskap ved navn "Opplysninga" med Org. nr. 914 202 337, som ble registrert 26.09.2014. Nytt kontonummer er: 4312.14.16027 og ny produktbeskrivelse er "Opprettelse av Google+ side, vedlikehold og drift 12mnd".

Oppdatering 26.11.2014: Firmaet har nå skiftet navn til "Katalogen", og vi tror ikke at det er gjort for å minske antallet "misforståelser" som kan oppstå ved disse utsendelsene...

Slik ser utsendelsen fra Opplysninga.no/Katalogen ut:

Legg til en kommentar