Ukjente fakturaer fra Blumedia


Vi har den siste tiden mottatt flere klager fra medlemsbedrifter som har mottatt krav om betaling fra Blumedia.no AS, uten å ha noen som helst kjennskap til hva fakturaen gjelder, eller hvilken avtale det er aktøren hevder å ha med mottaker.

På fakturaen som sendes ut, er det ikke spesifisert hva fakturaen gjelder, det står kun "Annonsering 12 mnd." - men ikke hvor denne annonseringen skal finne sted. I en dialog som vi har ført med klager(e) får vi opplyst at aktøren skal ha sendt følgende svar til dem:

"Avtalen gjelder annonsering på bedriftsarkivet.no som dere bestilte for 12 mnd siden [...] Vi ser frem til at fakturaen blir betalt innen forfall ellers så må vi sende saken til forliksrådet i Tromsø."

Svar fra aktøren er ikke særlig oppklarende, men tvertimot oppfattes de som truende - da de samtidig skriver at den påståtte kunden snarest må innbetale faktura.

De bedrifter som har kommet med klager ha aldri før hørt om dette nettstedet og kan ei heller se å ha betalt noe til dem tidligere. Utav de vi har fått kontakt med så mener samtlige at de absolutt ikke har bestilt denne typen annonseringen til 9 900 kr. Aktøren har heller ikke kunnet legge frem noe bevis for inngått avtale, men truer som sagt heller med å ta saken til retten.

Hvis dere har mottatt en faktura fra aktøren, så oppmuntrer vi dere på det sterkeste til å kontakte oss, slik at vi kan få mer informasjon om disse utsendelsene.

Slik ser en faktura ut:

steff Herbern la igjen en kommentar den 19 jul 2015 11:22:18
Mottok faktura derfra for et par dager siden. Aldri vært i kontakt med dem. En drøy ukes forfallstid. Dette er jo ren og skjær svindel !
Erik Nilsen la igjen en kommentar den 15 sep 2015 15:57:23
Fikk telefon fra en som visstnok het Petter. Pågående frekk selger som hadde et ullent budskap om at jeg hadde sagt ja til å ha vårt firma navn i Bedriftsarkivet. Ble en tøff samtale med en bløffmaker. Jeg har også ringt TM regnskap i Oslo som står som regnskapsfører under firma Blumedia i B-reg. TM regnskap kjente noe til dette selskapet men var langt fra deres regnskapsfører. Vet ikke om også han er medvirkende i denne svindelen. Ettersom jeg etter Petters sitt utsagn hadde sagt ja ønsket jeg en kopi av dette opptaket. Dette brukes av andre selskaper. Gulesider skal ha skriftlig bekreftelse etc. Firmaet er registrert på Kongsvinger med kontor adresse på Finnstadjordet i Bærum. Jeg spurte om hvor han satt fysisk når han ringte fra 21 95 51 85 og fikk oppgitt Gladengveien 9. Jeg reiste opp til denne adressen umiddelbart uten at svindleren Petter var å finne. Dette ble litt rotete skrevet,, er rett og slett så forbanna at jeg skjelver.
Chawan Kader la igjen en kommentar den 14 okt 2015 20:43:39
Jeg fikk organisasjonnummeret mitt først igår og ble ringt fra en som heter Kenneth Rasmussen fra bedriftsarkivet blumedia og uten at jeg har samtykket, bekreftet noe som helst fikk jeg en faktura på 7500 fra han. Jeg har prøvd å ringe mange forskjellige nummer og ingen tar opp. Har vært i kontakt med han på email og når jeg sier "jeg har startet opp bedriften, jeg har ikke begynt å gjøre noe som helst, det er ikke sikkert at det blir noe i det hele tatt om ikke jeg kommer til enighet med senteret. Jeg registrerte bedrift for å ha organisasjonnummer klart ikke for å betale en svindel som deg". SÅ svarer han med dette: " jeg regner med at du ikke etablerte bedrift for moro skyld og at du helst sikkert skal sette i gang". Hva har han med saken min å gjøre? Hva hvis jeg ikke vil gjøre noe i det hele tatt? Ombestemmer meg for eksempel? Jeg har vært i kontakt med Bedriftsforbundet og gitt saken til en jurist, og itillegg til dette har jeg anmeldt han for bedrageri hos politiet. At det bare er 9 dagers betalingsfrist, kan jeg ikke forstå.
Geirli Lillejord la igjen en kommentar den 5 jun 2016 21:23:19
Hei. Jeg fikk en fakturapå kr6125 fra Bluemedia idag for "En fullverdi firmaprofil osv." i noe som heter Bedriftsarkivet. Har aldri hatt noe med verken Blumedia eller Bedriftsarkivet å gjøre tidligere. Dette er kun et forsøk på svindel. Det er typisk at saken havner i Forliksrådet så langt vekk som Tromsø. Siden jeg bor og virker i Bergen blir det for dyrt å reise til Tromsø for å forsvare mine interesser. Dette er helt bevisst valgt for at jeg bare skal betale regningen og " bli ferdig med saken".
Skansen Auto AS la igjen en kommentar den 11 sep 2017 07:25:03
Fikk faktura i dag fra Rasmussen Media & Marketing Brages vei 9a 3216 SANDEFJORD på kr. 4978,- om fornyelse av uthevet profil i 60mnd i Bedriftsarkivet. Har ikke hatt noe med Bedriftsarkivet å gjøre noen ganger..
Alf Vidar Jakobsen la igjen en kommentar den 9 okt 2017 16:38:23
Fikk og efaktura fra Rasmussen Media & Marketing. Forbanna svindel hele greia!

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon