Publisert: 03.08.2017

Vi har den seneste tiden mottatt mange henvendelser vedrørende en SMS som har blitt sendt ut med følgende tekst:

"Hei! din oppføring hos Telefonkatalogen.biz er til fornyelse da du enda har binding, om du ikke ønsker oppføring hos oss i telefonkatalogen.biz, send (Avbryt til 2090) for å avslutte din betalte oppføring (da vil du ikke være kunde hos oss lengre, engangsgebyr 500,-)
Har du spørsmål? Hjelp@nettvettig.one
"

Dette ser vi på som et rent svindelforsøk. Den hardt kritiserte nettkatalogen Telefonkatalogen.biz er (av hva vi kan se) avviklet av det seneste selskapet (eSolid LTD) som driftet tjenesten. Tidligere bedrifter knyttet til tjenesten er også oppløst. Det de ønsker 500 kr for her er altså en oppsigelse, men etter å tatt del i et tresifret antall saker over flere år så vet vi at påståtte kunder ikke er forpliktet til å betale for å levere en oppsigelse. De har helt klart kranglete vilkår vedrørende oppsigelse/fornyelse, men det er ikke på noen måte rett at kunder skal betale 500 kr for å si opp tjenesten som nå er avviklet.

Hvis ikke nettsiden lengre eksisterer så finnes det heller ikke noen oppføring å si opp, hvilket medfører en rekke spørsmål om fremgangsmåten som de har valgt å ta ibruk.

Domenet "nettvettig.one" er registrert anonymt, og vi har dessverre ikke klart å slå fast hvem som har sendt ut SMS:ene.

Vi har kontaktet eieren av SMS-betal-nummeret 2090, som bekrefter ovenfor oss at de nå arbeider med å stenge ned tjenesten. De har også tatt beslag i midler som har kommet inn slik at de kan returneres.

Oppdatering 04.08.2017:

Vi har koblet utsendelsene til to forskjellige firmaer:

1. Pedersen Billigbil (firmainfo.) - Innehaver av kontoen for sms-betalinger.

2. Pedersen Hosting (firmainfo.) - Mottaker ved svindelforsøk via Vipps.

Her under er et bilde på en versjon av SMS'ene som blitt sendt ut:

 

Oppdatering 07.08.2017:

Etter at SMS-systemet deres ble stengt ned forsøker de nå å presse ofre til å overføre penger direkte til bankkontoen - se bilde her under: