Man involvert i DineDistrikter.no er nå tiltalt for svindel

DineDistrikter.no har i lenger tid stått oppført på vår svarteliste, dette grunnet utsendelser av falske fakturaer. De har operert i ulike perioder under flere år og det senest tilfellet vi kan påvise var sommeren/høsten 2010 da vi skrev følgende etter et stort antall klager om falske fakturaer kom inn til oss:


"De [DineDistrikter.no] sender ut et tilbud som ser ut som faktura på 5495 kr og håper at bedriftene skal betale for en oppføring i en totalt verdiløs nettkatalog.  Både www.dinedistrikter.no,  og  www.bedriftsopplysningen.no,  (som er den andre tjenesten til denne bedriften) er totalt verdiløse. Ingen bruker disse nettstedene, og å betale for en oppføring på disse sidene er helt bortkastede penger.

Som bakmenn av utsendelsen fremgår det flere personer fra Vestfold som igjen har sterke koblinger til "Vestfold-nettverket". Disse er meget godt kjent hos politiet i Vestfold for lignede svindel og bedrageriforsøk.

Dette er en typisk sommerkampanje-svindel, som utføres mens de som vanligvis sitter med ansvaret og erfaringen er på ferie. Dette i håp om at ferievikarer og mindre erfarne folk skal la fakturaene glippe gjennom systemet.
"

Ifølge en artikkel fra HSH har nå Politiet i Vestfold tatt ut tiltale mot en 49-årig man som sentral figur bak utsendelsene. Mannen, som siden tidligere er dømt for lignende svindel, ble nærmest en rikskjendis i 1998 da han solgte nakenbilder av en meget kjent norsk artist. I November 2009 la også Skatt Sør inn konkursbegjæring mot mannen for ubetalt merverdiavgift.

En av de tiltalepunktene som vil bli tatt opp er med stor sikkerhet de falske fakturaene fra 2006 tilsendt ifra "TlfOpplysningen", som tusentals bedrifter mottok og som lett kunne forveksles med den velkjente Telefonkatalogen fra Eniro.

Saken vil starte i Tønsberg Tingrett den 13 september.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon