NB: Les vår oppdaterte advarsel mot 1801 Nummeropplysninga.no her.

Bedriften "Teleselskapet AS" ble stiftet så nylig som i begynnelsen av mars 2015, altså er de helt ny-oppstartede og sender nå ut "tilbud" på en ferdig utfylt giroblankett.

Dette er noe som medfører stor forvirrelse blant dem som mottar disse utsendelsene. Vi får rapportert at folk oppfatter slike utsendelser som reelle fakturaer som må betales - dog stiller de fleste seg undrende til at det foreligger noen avtale.

Vi ønsker å gjøre våre medlemmer (og bedrifter generelt) oppmerksomme på at dette bare er et tilbud med en registreringsfrist - noe som man kan se nederst på utsendelsen.
Om dere ikke ønsker en slik oppføring hos Nummeropplysninga.no kan dere helt enkelt kaste tilbudet.

Nytteverdien av en slik "avtale" eller annonse vil være tilnærmet null - og dette er ikke første gangen som disse har startet opp en katalog. De har tidligere operert med Opplysninga.no - en side som ble tatt av nettet og det har jo medført at eventuelle betalere ikke har fått det de betalte for.
Etter hva vi kjenner til, så ble Opplysninga.no lagt ned etter at de havnet i "klammeri" med 1881 - som tidligere hadde reservert varemerket.

Vi kan ikke utelukke at det samme vil skje med med denne tjenesten, så av den grunn advarer vi dere på det sterkeste fra å betale noen "faktura".

Ifølge norsk markedsføringslov er slike utsendelser ikke helt ulovlige, men det kan stilles en del spørsmål til forretningsetikken bak ideen ettersom at disse tilbudene er formet med den hensikt at de skal/kan forveksles med vanlige fakturaer. Bruket av "Reg.frist:" med et dato på samme sted der det normalt står "Bet.-frist", mener vi styrker denne forvekslingen.

Trygg Handel stiller seg svært kritiske til slike utsendelser og mener at markedsføringsloven burde endres, slik at det ikke oppstår noen ufine "misforståelser".
Vi vil nemlig påstå at hele hensikten med utsendelsene er at de skal forveksles med en faktura og at det derfor blir utført en betaling på helt feile premisser - noe aktøren sikkert selv er inneforstått med.

Tjenesten de ønsker at du skal betale 5 975 kr for, er en "Opprettelse av profiloppføring hos nummeropplysninga /12 mnd." - dvs. en oppføring i denne nye og ukjente nettkatalogen.
Man kan jo spørre seg selv om man ville gått inn på denne siden dersom man skulle søke opp en bedrift eller tjeneste. Og med det i bakhodet - så vil vi si at prisen ikke står i henhold til produktet som blir levert.

Domenet nummeropplysninga.no er registrert før Teleselskapet AS ble stiftet, og står registrert på selskapet "Katalogen" som vi skrev om i en tidligere artikkel om utsendelsene fra Opplysninga.no, som ble sendt ut på lik linje med det nye navnet.

Slik ser en utsendelse fra Teleselskapet / Nummeropplysninga ut: