Teleselskapet / Nummeropplysninga.no sender for tiden ut "tilbud" som kan forveksles med en reel faktura

 

NB: Les vår oppdaterte advarsel mot 1801 Nummeropplysninga.no her.

Bedriften "Teleselskapet AS" ble stiftet så nylig som i begynnelsen av mars 2015, altså er de helt ny-oppstartede og sender nå ut "tilbud" på en ferdig utfylt giroblankett.

Dette er noe som medfører stor forvirrelse blant dem som mottar disse utsendelsene. Vi får rapportert at folk oppfatter slike utsendelser som reelle fakturaer som må betales - dog stiller de fleste seg undrende til at det foreligger noen avtale.

Vi ønsker å gjøre våre medlemmer (og bedrifter generelt) oppmerksomme på at dette bare er et tilbud med en registreringsfrist - noe som man kan se nederst på utsendelsen.
Om dere ikke ønsker en slik oppføring hos Nummeropplysninga.no kan dere helt enkelt kaste tilbudet.

Nytteverdien av en slik "avtale" eller annonse vil være tilnærmet null - og dette er ikke første gangen som disse har startet opp en katalog. De har tidligere operert med Opplysninga.no - en side som ble tatt av nettet og det har jo medført at eventuelle betalere ikke har fått det de betalte for.
Etter hva vi kjenner til, så ble Opplysninga.no lagt ned etter at de havnet i "klammeri" med 1881 - som tidligere hadde reservert varemerket.

Vi kan ikke utelukke at det samme vil skje med med denne tjenesten, så av den grunn advarer vi dere på det sterkeste fra å betale noen "faktura".

Ifølge norsk markedsføringslov er slike utsendelser ikke helt ulovlige, men det kan stilles en del spørsmål til forretningsetikken bak ideen ettersom at disse tilbudene er formet med den hensikt at de skal/kan forveksles med vanlige fakturaer. Bruket av "Reg.frist:" med et dato på samme sted der det normalt står "Bet.-frist", mener vi styrker denne forvekslingen.

Trygg Handel stiller seg svært kritiske til slike utsendelser og mener at markedsføringsloven burde endres, slik at det ikke oppstår noen ufine "misforståelser".
Vi vil nemlig påstå at hele hensikten med utsendelsene er at de skal forveksles med en faktura og at det derfor blir utført en betaling på helt feile premisser - noe aktøren sikkert selv er inneforstått med.

Tjenesten de ønsker at du skal betale 5 975 kr for, er en "Opprettelse av profiloppføring hos nummeropplysninga /12 mnd." - dvs. en oppføring i denne nye og ukjente nettkatalogen.
Man kan jo spørre seg selv om man ville gått inn på denne siden dersom man skulle søke opp en bedrift eller tjeneste. Og med det i bakhodet - så vil vi si at prisen ikke står i henhold til produktet som blir levert.

Domenet nummeropplysninga.no er registrert før Teleselskapet AS ble stiftet, og står registrert på selskapet "Katalogen" som vi skrev om i en tidligere artikkel om utsendelsene fra Opplysninga.no, som ble sendt ut på lik linje med det nye navnet.

Slik ser en utsendelse fra Teleselskapet / Nummeropplysninga ut:

jorunn la igjen en kommentar den 16 mar 2016 10:43:19
Her er de!
GK la igjen en kommentar den 30 mar 2016 16:19:16
Disse holder dessverre fortsatt på. Nå holder de på med telefonsalg. Ringer opp underavdelinger av kommunen og sier at de har en avtale med kommunen og bare ønsker en bekreftelse fra leder på at opplysningene de har er riktige. Ved å bekrefte disse inngår man en avtale med firmaet om en oppføring som koser 5-6000,00 kr. Dette er i mine øyne svindel og bedrag. "Selgerne" er overbevisende, lyver og er veldig pågående. Ved trusler om politianmeldelse trekker de seg og går med på å annullere "avtaler".
Espen Hansen la igjen en kommentar den 17 mai 2016 21:50:42
Dette er J"""" M"""""" og E"""" B""""""", det de holder på med er svindel på høyt nivå. Styr unna! [redigert av Trygg Handel]
JNKT la igjen en kommentar den 12 jul 2016 09:09:53
Nummeropplysninga herjer igjen. Ny fremgangsmåte: De ringer og sier at vi er kunder og ber om bekreftelse på innhold som skal stå på nummeropplysninga. De sender en epost hvor du skal klikke på en link som bekrefter dette. De ønsker å fremstå som et stort selskap og svarer med "sentralbordet" og "setter over til kundeservice". Egentlig er dette to kjeltringer som setter over telefoner til seg selv og sender eposter seg i mellom. Har gått i fella selv og kommer ikke ut av avtalen. Dessverre har firmaer de samme beskyttelser som enkeltpersoner. Noen som kan hjelpe meg ? Kjeltringer.....
Ali Calik la igjen en kommentar den 28 jul 2016 21:52:01
Nå ringer dem små bedrifter så sier dem de ringer fra 1881 oppdatere firma opplysningene, spurte om det var noe kostnad for det, nei sa dem men vi var på Tlf samtale hun sa ar de skulle sende SMS jeg skulle bekrefte om adressen og Tlf nummeret var riktig. Jeg har bekreftet så hun sa takk og hadet rotta litt på smsen blad skjermbildet nedover obs koster 8000kr + mva ringte men hjelper ikke. De er rett å slett svindel. Hold unna, meld på poliltie.
RiN la igjen en kommentar den 15 aug 2016 09:44:42
De forsøkte seg på RiN idag på samme måte som for JNKT og Ali Calik. RiN er en organisasjon for funksjonshemmede, men nummeropplysninga.no tar ingen slike hensyn. Vi ble misstenksomme og bekreftet ikke. Vi ble først oppringt fra en "selger" som hdde det forferdelig travelt og ba meg bekrefte som svar på en e-post. Da jeg ikke var ved PC'n ble jeg bedt om å bekrefte på en sms som ble sendt straks etter samtalen. Etter nøyaktig 4 minutter ble vi ringt opp fra "teknisk" i samme firma som måtte ha bekreftelsen straks da dette måtte gjøres umiddelbart. Vi sa at vi måtte sjekke om vi hadde noen avtale inngått 09.11.2013 fra nummeroplysninga. Det likte de ikke! Vi hadde selvfølgelig ingen slik avtale og bekreftet derfor aldri. Forsøkte å svare dette til den sms'n vi hadde fått tilsendt, men det fungerer ikke. Sendte derfor en melding til nummeret til "selger" 919 00478 og til "teknisk" 919 03117. Den sms'n har ikke blitt avslått eller gitt svar på. Det må gå an i dagens Norge å bli kvitt slike useriøse aktører. De må være fullstendig skrupelløse når de kaster seg ove en organisasjon for funksjonshemmede på denne måten.
Svein Lars Kroken la igjen en kommentar den 16 aug 2016 16:35:55
Lurt på samme måte i dag, umulig å få noe gehør når en tar kontakt
Johan la igjen en kommentar den 14 sep 2016 17:53:01
Vil advare om Opplysningen 1801. L
Trygg Handel svarte på en kommentar den 15 sep 2016 09:03:08
Hei, Advarsel mot aktøren 1801- Nummeropplysninga.no er å lese her: http://www.trygghandel.no/no/Selskaper/2875/Company/Details/4112
Bjarne Solem la igjen en kommentar den 29 sep 2016 09:39:14
Fikk telf den 27/9 kl 14.46 hvor det ble spurt om jeg var formann i et boretslag og om jeg Googel som jeg svarte ja på.Da spurt han om adressen var riktig telf og e-post .Da jeg ble mistenksom om seriøsitet .Att det kunne jeg stole på. Jeg måtte bekrefte det på telefonen og forklarte hvordan jeg skulle gjøre det. Det ble desverre gjort av meg. Da jeg ser tekstmelding fra Nummer Opplysningen 1801 og en fakt.på kr 8000,00 som de fakturert på borettslaget ble jeg forbannet,og ringte dem,men de vil ikke annullere dette, har også sendt Mail .flere ganger. Skal jeg betale? BJ. Solem
Rose-Mari Moen la igjen en kommentar den 12 okt 2016 11:05:12
Bjarne Solem: Du må IKKE betale. jeg gjorde samme tabben i travelheta for ei uke siden. Kontakte advokat og fikk råd om å levere forliksklage til politiet. Gjorde dette og informerte Amir ... skriftlig. Han var veldig "eplekjekk" i sitt svar til meg om at jeg skulle bare holde på, han hadde dokumentasjon som gjorde at jeg måtte betale. I dag ble jeg oppringt fra en Jonas fra nummeropplysninga. Han truet med inkasso. Jeg opplyste han om hva jeg hadde gjort i saken, og han ba om å få det skriftlig. Videresendte e-postene mellom Amir og meg, Fem minutter etterpå fikk jeg epost fra Amir som skrev at de hadde trukket saken etter råd fra sin juridiske avdeling, og at jeg kunne se bort fra regninga på vel 6000 kr. Håper INGEN betaler disse utrolig frekke svindlerne!
Misha la igjen en kommentar den 2 nov 2016 22:29:52
At disse to har hatt samvittighet til å sove godt om nettene- det fatter jeg ikke!! Godt å vite at deres hardtabeidende moral er blitt belønt der den hører hjemme- i fengsel!

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon