Vær oppmerksom på krav fra Kadu.no

Publisert: 11.11.2016

Vi har under den seneste tiden fått inn flere klager fra bedrifter som har mottatt faktura fra nettkatalogen Kadu.no, uten å ha noen kjennskap til aktøren fra før.

Aktøren mener at "kundene" skal ha takket ja til en uthevet profil på nettstedet deres i 2015 - og at det er iht. denne avtalen som de nå har mottatt faktura. Kadu.no har ikke kunnet redegjøre avtaleinngåelse for noen av de bedrifter vi bistått i tvistesakene.

Når vi forsøker å resonnere med aktøren, så har vi erfart at de er veldig useriøse i sine svar og at de kommer med en rekke påstander som har vist seg å ikke stemme.
Vi mener at samtlige som mottar slike krav bør stille seg skeptiske til kravets gyldighet.

Dere kan alltid kontakte oss i Trygg Handel for konsultasjon og/eller bistand i sakene.

Romerike Energi AS la igjen en kommentar den 9 jan 2017 10:03:35
Fått purring av Michael Vedal Import & salg (Bedriftskatalogen Kadu.no). Bedt om kopi av faktura og ordrebekreftelse som jeg har fått. Sistnevnte er ikke undertegnet, men de påstår at de har bekreftelsen muntlig på tape som de ikke gir ut før evt. tvist og vi møtes i Forliksrådet eller Tingretten. Noen tips angåede dette. Vi tenker å ikke betale de noe som helst... Og jeg la med artikkelen deres herfra og de mente at vi burde være skeptisk til dere... Hvilket vi ikke er selvfølgelig.
Vidar Borrebæk la igjen en kommentar den 7 mar 2017 18:09:54
Jeg har i dag mottatt faktura fra kadu, har ikke noen avtale med disse om noe.
Elise Revheim la igjen en kommentar den 3 apr 2017 12:19:03
Har i dag mottatt faktura fra Kadu.no. De er truende i sin ordlyd, og mener de har alt på plass. Har søkt i alle innbokser men kan ikke finne en enste ordrebekreftelse som skulle vært komt her 28.03.16. Dette er rein svindel!
Abra la igjen en kommentar den 3 apr 2017 14:12:30
Fått en tilsvarende faktura i dag. Bare tøv og svindel.
Elin Ingeborg Blakstad la igjen en kommentar den 4 apr 2017 08:32:16
Fikk faktura fra Kadu.no 03.04.17. Påstår å ha tatt kontakt 28.03.16. Bare svindel. Til opplysning: 28.03.16 er 2 påskedag !!!
Michael Vedal la igjen en kommentar den 5 apr 2017 06:46:23
Det skjedde en feil når selskaper ble fakturert den 28.03.2016. Disse ble fakturert fra feil liste (kunder som ikke er kunder fra før), og skulle aldri vært sendt ut. Vi legger oss totalt flate for denne feilen, og alle som har mottatt fakturaer på denne datoen vil bli kreditert og tilsendt kreditnota på disse. Vi beklager så mye for det inntrufne. Mvh. Michael Vedal, Daglig leder, Kadu.no
Yasser Radwan la igjen en kommentar den 4 mai 2017 08:56:00
Har i dag fått faktura på 3990,- på avtale vi aldri har hørt om. Har heller aldri hørt om selskapet.
Vestobygg AS la igjen en kommentar den 18 mai 2017 15:36:26
Vi fikk også en faktura idag på en avtale vi vistnok skulle ha inngått for over et år siden, med Kadu.
Mette Andersen la igjen en kommentar den 20 jun 2017 14:26:01
Vi fikk en faktura i dag på kr. 4987,50 på noe som vi aldri har bestilt :-(
Leif Magne Helgeland la igjen en kommentar den 21 jun 2017 18:09:36
Har i dag fått faktura på 4987,- fra Kadu. Har ikke noe avtale med dem, så dette er bare svindel.
Espen Thomassen la igjen en kommentar den 22 jun 2017 10:04:40
Vi fikk en faktura i dag på kr. 4987,50 på noe som vi aldri har bestilt. Ber om bekreftelse, og får tilbake ett bilde som viser at jeg skal ha sendt en sms med ok, som bekreftelse på bestilling...Da telefonen min lagrer alle nr. jeg sender til, ber jeg om deres nr jeg skal ha sendt sms til...ingen svar
Michael Vedal la igjen en kommentar den 24 jun 2017 03:31:54
La oss gå gjennom disse tre som la igjen kommentar: Mette Andersen's firma Bergen Liftutleie AS har en gjeldende avtale med oss, selv om hun mener noe annet. Hun er velkommen til å ta saken til Forliksrådet eller hvor som helst ellers hvis hun ønsker, da vi har dokumentasjon på at avtalen er gyldig. Leif Magne Helgeland's firma er noe vi driver og sjekker opp i, da noe viser seg å ikke være i orden. Vi kommer til å holde kunden oppdatert på dette. Magne Thomassen's firma Tertnes Maskin har vi hatt kontakt med en gang siden vi sendte faktura, der de ba om fakturagrunnlag. Etter det har vi ikke hatt noen kommunikasjon med de, så hvor kunden har det fra at vi ikke svarer vites ikke. Istedenfor å klage sin nød her, så burde de kundene som synes kravet er urettmessig gå de korrekte veiene som myndighetene har gitt de, gjennom enten Forliksråd eller Politi. Vi står alltid til disposisjon dersom det er noe våre kunder lurer på.
Gustavsen AS la igjen en kommentar den 14 aug 2017 14:53:09
Fikk også en faktura pålydende 4987,50 fra Luringen her i dag. Vi har aldri, understreker aldri signert, bekreftet eller bestilt noen som helst oppføring i dette selskapet. Det som er det morsomme er kadu.no ikke er på nett - så hvorfor skulle noen betale for en katalogtjeneste som ikke er tilgjengelig!!
Michael Vedal la igjen en kommentar den 17 aug 2017 09:19:55
Respons til Gustavsen AS: Kadu er under flytting og oppdatering, derfor er nettsidene heller ikke tilgjengelige. Dette jobbes med om dagen, og vil bli ordnet så fort det lar seg gjøre. Ang. faktura så er dette et tilbud om profilering etter at vi var i kontakt med dere i fjor. Denne er ikke tvungen, og hvis man ikke ønsker å betale for vår tjeneste på denne måten, kan man bare slette fakturaen. Jeg er klar over at eposten var kort, og at det ble brukt feil varenummer på fakturaen, som kan få folk til å tro at dette ikke var ment som et tilbud. Jeg beklager dette på det sterkeste, og i fremtiden vil dette komme helt klart frem. Igjen, hvis man ikke ønsker å profileres med betalt profil, kan man kaste denne i søpla. Dette gjelder selvfølgelig ikke de som har en løpende avtale med oss, men de som får dette tilbudet. Takk.
Trygg Handel svarte på en kommentar den 17 aug 2017 09:45:27
Hei Vedal, Hvordan kan de som mottar en faktura fra deg vite om det er et tilbud eller om det er en faktura med betalingskrav? Vi kan ikke se noen forskjell på de fakturaene du sender ut. I tidligere klagesaker truer du med forliksråd vet utelatt betaling (til tross for at du skriver at du aldri har presset noen til å betale) og nå sier du at bedrifter kan kaste faktura i søpla hvis de ikke ønsker tjenesten? På samtlige utsendelser står følgende beskrivelse: "Faktura for automatisk fornyelse av abonnement etter utgått prøveabonnement hos Bedriftskatalogen Kadu.no". Har de som mottar "tilbudsfakturaer" inngått noen form for avtale med deg i forkant av utsendelse av "tilbudsfaktura"?
Nils-Ove Bjustveit la igjen en kommentar den 29 nov 2019 09:00:13
Michael Tommy Vedal Har nå begynt å operere under nytt navn Verdal medieservices Svindel delux
Trygg Handel svarte på en kommentar den 29 nov 2019 09:45:33
Hei, Vi har idag oppdatert svartelisten med nye firmaet: https://www.trygghandel.no/no/Svartelisten/2640/Company/Details/15200

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon