Vær oppmerksom på "gule" nettkataloger!

Med jevne mellomrom dukker det opp tjenester/produkter som spiller på navnelikhet med kjente store varemerker. Dette benyttes av selgerne som gjerne kan antyde at de ringer ifra en annen bedrift enn hva de faktisk gjør og dere kan lett ende opp med en avtale på et verdiløst produkt/tjeneste.

Det finnes flere nettkataloger av varierende seriøsitet med ordet ”Gul” i sitt bedrifts- eller produktnavn som kontakter norske bedrifter for å selge oppføringer i sin katalog. Av gammel vane og med en del salg-triks oppfatter mange som blir oppringt at den de prater med representerer Gule Sider.

For eksempel har vi tidligere advart mot det svenske produktet Gulfirma.com.

Selgere ifra Gule Sider (Eniro) operer ikke med muntlige lydopptak over telefon i det hele tatt, så pass på hvis noen utgir seg eller antyder å ringe ifra Gule Sider og ønsker at dere skal gjøre en aksept av avtale over telefon - denne prøver med største sannsynlighet å få dere inn i en avtale gjeldende en annen tjeneste!

Som medlem bør dere alltid henvise telefonselgere direkte til oss, da elimineres risikoen for at dere inngår verdiløse avtaler.

For bedrifter som ikke er medlem bør dere be om telefonnummer til selger slik at dere kan ringe tilbake ved en senere anledning. Dere får da tid og mulighet å sjekke om dette nummeret faktisk tilhører den bedriften selgeren utgir seg for å ringe ifra. Hvis selgeren ikke vil gi ut noe telefonnummer er dette en useriøs henvendelse og dere kan med god samvittighet legge på røret.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon