Industribladet.no (/.com)

Konto: SE3560000000000672955938

 

Industribladet.no - ny svensk annonse-svindel!

Vi har den seneste tiden fått inn en rekke klager på et produkt ved navn "Industribladet", som i likhet med mange andre produkter på vår svarteliste har svenske selgere som ringer opp og oversender et skjema for "oppsigelse".

Et sitat fra en av disse klagene forklarer opplegget veldig bra:

"Ringer og sier at de har vært i kontakt med oss tidligere fordi vi ikke ønsket å forlenge avtalen med dem. De ønsker bare dette bekreftet. Deretter gir de beskjed om at de sender en "oppsigelseavtale" slik at oppføringen vi tilsynelatende har hatt automatisk opphører i august. (nå er det april)

Etter en stund ringer de opp igjen for å få bekreftelse på at vi signerer og returnerer avtalen. I liten skrift i avtalen (se vedlegg) står det selvsagt at det koster 9980,- for perioden, dvs perioden ut august måned. Ingen sa noe om kostnader før jeg nevnte det og da kom samtalen raskt inn i en litt hissigere tone.

Når jeg konfronterte han med dette og nevnte svindel, ble det høy temperatur før han slang på røret. Avtalen ble sendt fra denne e-posten: berit.ljungsdotter@industribladet.no"


En sak vi kan tillegge til denne beskrivelsen er at det på skjemaet koster 9 980 kr, men at dette beløpet ikke er for èn periode, men ti (10) perioder som alle koster 9 980 kr, dvs. at totalprisen blir 99 800 kr!!

Lengst nederst på skjemaet der pris og antall perioder står skrivet med liten skrift, står det også at "Signaturen min gir uttrykk at jeg har proukura til å inngå avtaler og jeg har lest og forstått forholdet og tjenestevilkåren på www.industribladet.no/vilkar."

Noe vi reagerer på er at nettsiden det linkes til ovenfor overhode ikke fører til noen side med avtalevilkår. Ved å trykke på linken får du opp følgende varsel "Siden du prøver å nå eksisterer ikke!". (Oppdatering: avtalevilkår finnes nå å lese på siden.)


Hvilket firma står da bak produktet?

På skjemaene som blir utsendt står det at den ene parten (altså den selgende parten) er "Industribladet Norge AB", men etter det vi kjenner til finnes det ikke noen svensk bedrift med dette navnet. Ved å søke på adresse, telefonnummer, faksnummer har vi kommet frem til at ingen av disse opplysningene heller er registrerte på noen spesifikk bedrift.

Da vi registerete den første klagen på aktøren la vi merke til at det stod industribladet.com, ikke industribladet.no.

Eier av Industribladet.com, som ble registrert i oktober 2012, er det svenske firmaet "IT People Group Sweden AB". Firmaet ble etablert i 1987, men skiftet både navn og styrelse i 2012 til det nåværende.
Om det er dette firmaet som også fakturerer for produktet er dog uklart, og dette vil bli oppdatert så snart vi får inn den etterspurte dokumentasjonen fra våre klagere. (NB! Vennligst se oppdatering her under for fakturerende selskap)

Klagene har tikket inn med jevne mellomrom helt siden vi mottok første klage, nytt for de siste klagene er at de har endret domenet www.industribladet.com til www.industribladet.no.

Oppdatering 22.04.2013:

Omsider har vi fått innblikk i det påståtte kundeforholdet til en av våre klienter og kan herved opplyse hvem det er som står bak faktureringen av produktet Industribladet.

ASM Sales Office AB (firmainformasjon)
Org. nr: SE-556784-0045
Adresse: Cylindervägen 12 16tr
131 52 Nacka strand, Sverige
Tlf: +46 (0) 8-124 476 41 / (+47) 21 61 94 92
IBAN: SE35 6000 0000 0006 7295 5938
Bank: Handelsbanken AB (publ). Stockholm

Noe som er verdt å bemerke seg er at firmaet skiftet navn til det nåværende så sent som 16.02.2013 og har nå virksomhetsbeskrivelsen:
"Bolaget skall äga utrustning inom bar och restaurang. Förvalta lokaler och bedriva verksamhet inom bar och restaurang. Bolaget skall även arbeta med marknadsföring och försäljning av hyrbilar, båtar, bussar. Uthyrning av personal inom olika affärsområden."

Slik ser skjemaet ut som Industribladet.no sender til dere - signer overhode ikke under på skjemaet!

Industribladet.no (/.com)

Industribladet Norge AB (falskt navn) / ASM Sales Office AB

Adresse
Box 1482
SE-114 79 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Pass opp for Internettmagasinet!

Et nytt produkt som vi nå har mottatt anmeldelser på vedrørende villedende salgsmetoder er "Internettmagasinet", som avser annonsering på hjemmesiden med samme navn. Som med veldig mange produkter, bland annet Websøk.no, Bransjenytt24.no, Nettebladet.no og Fylkesnytt.no så selges produktet gjennom å si at dere har hatt en annonsering hos denne aktøren tidligere men at dere ønsket å avslutte annonseringen

Les mer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon