Internett Sider (internettsider.nu)

Konto: ES0521002678930210183347

 

Internett Sider (internettsider.nu) - ny svensk domenesvindler som har koblinger til tidligere kataloghaier.

Vi har under en tid fått inn flere klager på en "tjeneste" ved navn Internettsider.nu, som via telefon tar kontakt med norske bedrifter for å selge domener. Fremgangsmåten de bruker for å få kunder til å takke ja per telefon er tilnærmet identisk med den som Nordic Domain Hosting / Bolerino / 24one.net benytter seg av når de forsøker å svindle norske bedrifter (lytt her på et innspilt salgsamtal).

De hevder nemlig at det er "en annen" person eller bedrift som har lagt inn en bestilling på en eller flere domener som har relevans til det domenet som du allerede eier. Hvis du f. eks. eier domenet "mittfirma.no" så opplyser selgeren fra Internettsider.nu at de fått inn en bestilling på "mittfirma.com", "mittfirma.net" etc.

Hele hensikten med dette opplegget er at det skal skapes interesse for domener du ellers aldri hadde offeret en tanke til, og selgeren opplyser at du kan få kjøpe disse domenene - det er jo tross alt du som eier "mittfirma.no". Selger opplyser gjerne at de er pliktet til å kontakte deg og gi deg "første-rett" til å kjøpe de aktuelle domenene.

På denne måte skaper selgeren en falsk etterspørsel, da kunden vanligvis ikke ville takket ja til en slik avtale. Det brukes en rekke forskjellige argumenter for å få beslutningstagere til å takke "ja", f. eks. at de har fått kjennskap til at "den andre kunden" har tenkt å omdirigere adressene til pornosider eller å bruke sidene til å svart-male deres bedrift.

Det finnes selvfølgelig ikke "noen annen" som gjort en bestilling på domenene fra før, det hele er et salgstriks.

Om du skulle være så uheldig å takke "ja" vil sluttresultatet være at du sitter igjen med en faktura på x antal domener (oftest mellom 5-10 stk.) som koster langt, langt mer enn hva som er normalpris for å registrere domener. Du betaler f. eks. 1 950 kr pr domene istedet for 90-120 kr, som er normalpris.


De som blir presset til å takke ja vil motta en faktura fra et spansk selskap som heter Christiaan Radia SC, med adresse:
Internett Sider
Box 450
29604 Elvira
SPAIN

Du blir bedt om å betale til et spansk kontonummer via IBAN, og på fakturaen står "Fakturaen betales til vårt hovedkontor Christiaan Radia SC velg utenlands betaling som betalingsmåte."

Ordet "SC" bak firmanavnet forteller oss at firmaet har organisasjonsformen "SOCIEDAD CIVIL" som består av flere "Autónomos" (enkeltpersonforetak) under et felles navn.  

På fakturaen oppgis også et norsk telefonnummer: 21 93 53 84 - men dette gir ikke noen treff ved søk i nummeropplysninger.


Hva er da koblingen til tidligere kataloghaier slik vi har skrevet i rubrikken?

Nett- og epost-adresse som oppgis på fakturaen er internettsider.nu resp. faktura@internettsider.nu.

Hvis man skriver inn nettadressen kommer man ikke til noen egen hjemmeside for internettsider.nu, men man blir omdirigert til domene-registraren surftown.com (som ikke har noe som helst med denne svindelen å gjøre). Vi har fått rapporter fra oppringte ofre som skal ha gått inn på siden når de har hatt selgeren på telefon. De som har stilt spørsmål til ovennevnte, blir opplyst om at det er slik pga. et samarbeid mellom de to - noe som altså ikke er tilfelle.

Gjør vi et avgrenset søk på Google på "internettsider.nu" får vi opp treff på en side som heter 1898.nu og som skal forestille noen slags nettkatalog.

Layout og tekst på siden gjenkjennes fra to andre svindelprodukter som var meget aggressive i starten av 2013, nemlig 1891.nu (som utgav seg for år ringe ifra 1881.no) og Gyllenesider.nu (som utgav seg for å ringe fra Gule Sider).

Her er en sammenligning av en del av teksten på siden 1898.nu (som nederst på siden oppgir "Copyright ©  Internettsider.nu . Tel: ( 0047 ) 21 93 53 84  . E-post: kundeservice@internettsider.nu") med den som fortsatt står på gyllenesider.nu:

1898.nu (internettsider.nu)

Ved å annonsere selskapet i Internettsider.nu vil du øke sjansen for å få flere kunder. Jo større annonser og flere søkemotorer, vil muligheten bli større for at flere potensielle kunder vil finne din bedrift. Du kan profilere din logo, link, e-post/web, bannere og søkeord. Ved å bli oppført i handelsregisteret øker du sjansen for å nå ut til den målgruppen du ønsker å rette din annonsering mot. Entry er basert på grunnleggende informasjon og rangeringen skjer etter størrelsen på   annonsepakken og inkluderer firmanavn, adresse og telefonnummer. Våre kunder er målrettet, visjonære, drevene og talentfulle gründere. De både investerer, bidrar, skaper og implementerer effektive forretningsideer og nye arbeidsplasser.

Gyllenesider.nu

Ved å annonsere selskapet i Gyllenesider.nu vil du øke sjansen for å få flere kunder. Jo større annonser og flere søkemotorer, vil muligheten bli større for at flere potensielle kunder vil finne din bedrift. Du kan profilere din logo, link, e-post/web, bannere og søkeord. Ved å bli oppført i handelsregisteret øker du sjansen for å nå ut til den målgruppen du ønsker å rette din annonsering mot. Entry er basert på grunnleggende informasjon og rangeringen skjer etter størrelsen på   annonsepakken og inkluderer firmanavn, adresse og telefonnummer. Våre kunder er målrettet, visjonære, drevene og talentfulle gründere. De både investerer, bidrar, skaper og implementerer effektive forretningsideer og nye arbeidsplasser.

Tekstene er, som dere kan se, identiske. Det eneste som som skiller disse er navnet på tjenesten.


Kan det være tilfelle at det er en annen svindler enn de som stod bak 1891.nu og Gyllensider.nu som kun har kopiert teksten og brukt på sin egen side?

Sannsynligheten er liten, om ikke minimal. I tillegg til at det står samme telefonnummer på siden 1898.nu som på fakturaen for "domene-tjenesten", så er de tre domenene registrert av en og samme person:

1898.nu: erkkia7855-72491
1891.nu: erkkia7855-72491
Gyllenesider.nu: erkkia7855-72491

Stiftelsen .SE (som har hånd om svenske .se) har for en stund siden gjort private domene-registreringer anonyme ved søk, slik at du ikke kan se selve navnet på personen som registrert domenet, men når vi skrev vår advarsel om 1891.nu og Gyllenesider.nu var det fortsatt mulig å se registreringen. Vi vet derfor at den som registrerte disse domenene var den 73 år gamle svenske mannen Erkki Alkula, som også driver det enkeltpersonforetak som fakturerte for de to kataloghaiene - et firma ved navn Portals.

Vi kan altså fastslå at det er velkjente svenske svindlere som står bak denne nye domenesvindelen og at de har startet et ukjent antall enkeltpersonforetak i Spania og slått de sammen under navnet Christiaan Radia SC.

Mye er klart, men vi stiller fortsatt spørsmål til hvorfor de har lagt opp internettsider.nu som navnet på en nettkatalog med nettadresse 1898.nu, når de egentlig selger domener?

Internett Sider (internettsider.nu)

Christiaan Radia SC

Adresse
Box 450
29604 Elvira, SPAIN


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Pass opp for Gyllenesider som utgir seg for å ringe fra Gule Sider!

Gyllene Sider er nå lagt opp på vår svarteliste, en kataloghai fra samme band som 1891.nu!

Les advarselen på vår Svarteliste her.

Les mer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon