Bedriftsportalen

Konto: SE- Sverige

Publisert: 19.03.2019

Pass opp for Bedriftsportalen - svenske annonsesvindlerne har våknet etter en lang vinter

For noen år siden advarte vi mot svenske annonse-svindlere som var flittige med å utføre svindel mot norske bedrifter, spesielt under 2012, 2013 og 2014 da vi ukentlig advarte mot nye aktører i denne kategorien. I tillegg til de vi publisert på vår svarteliste (med bekreftet firma bak utsendelse) advarte vi også mot en rekke aktører med ukjente bakmenn i denne artikkelen. De siste årene har denne typen av svindel avtatt,  men nå er altså hvert fall én aktør aktiv igjen.

Svindelmetode
Vi siterer oss selv fra artikkelen her:
"Svindelmetoden disse bruker, er akkurat den samme som for de aller fleste andre svenske annonse-svindlerne dere kan lese om på vår svarteliste - de ringer deg opp, ber deg signere et skjema pr epost eller faks for å avslutte et engasjement som de hevder dere har vært med på tidligere - men i realiteten er dette ren løgn.
 
Det selgeren sender over er alt annet enn en oppsigelse - det er en bestilling av veldig - veldig - dyre annonser på et verdiløst nettsted som kun er opprettet for at de skal kunne ha en plass å publisere de verdiløse oppføringene på. Ofte bruker denne typen aktører falske annonser fra velkjente bedrifter (uten bedriftens kjennskap) for å få nettsiden til å fremstå som seriøs. De fleste av disse sidene - som stadig kommer med nye navn og hjemmesider - er omtrent bygget opp på den samme måten, ved å "ta" artikler fra andre nyhetskilder å legge opp på siden sin."

Denne gangen kaller seg aktøren for Bedriftsportalen med en nettside på bedriftsportalen.org.
Siden, som er en enkel blogg, har få eller ingen besøkere, så å annonsere her (hvis de hadde solgt annonser på en seriøs måte) hadde likevel vært bortkastede penger. Prisen de forsøker å lure bedrifter for er 8 995 kr ganger 8 "perioder" = 71 960 kr.

Firmaet bak, Svenska Konceptutveckling AB, er å finne på Förenade Bolag sin varslingsliste i Sverige for det samme produktet. Firmaet mangler registrering for både skatt og MVA - i tillegg til konkursbegjæring 04.10.2018. Domenet bedriftsportalen.org er registrert anonymt gjennom "Domains By Proxy, LLC".

Oppdatering: 26.03.2019

Fakturerende selskap er nå "DTM Organisation AB" (firmainformasjon). Betaling skal skje til en konto i Handelsbanken. Firmaets varamedlem er også i styret til Svenska Konceptutveckling AB.

Vi anbefaler alle som blir kontaktet av aktøren om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av ordreskjema/faktura for statistikkføring.

 

Bedriftsportalen

DTM Organisation AB / Svenska Konceptutveckling AB

Adresse
Mailbox 704
114 11 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon