Autorate.no

Konto: BE- Belgia

Publisert: 21.06.2021

Ikke bli lurt av biltakseringstjenesten fra Autorate.no!

I en årrekke har diverse nettsider svindlet personer som ønsket en rask og hurtig verdivurdering av bilen sin på nett, ved å gjemme den vesentlige informasjonen om at tjenesten koster penger. Opplysningen der dette fremgår er gjemt i «vilkårene» som man aktivt må klikke seg inn på for å lese. De aller fleste blir derfor meget overrasket når de mottar en faktura på flere tusen kroner for en tjeneste de trodde var gratis.

Forbrukertilsynet (tidligere Forbrukerombudet) advarte i 2017 mot bl.a bilprisnorge.com og carprice.no. Disse ble fakturert av det estlandske selskapet Nordicpartner OÜ, som siden ble slettet i 2019.

Samme bande er nå aktiv med nettsiden og «tjenesten» Autorate.no, som nå faktureres fra et litauisk selskap ved navn UAB Vismabaltas (ingen relasjon til Visma-konsernet) men til en bankkonto i Belgia. Dette er et «svindel-oppsett» vi ser gå igjen blant de internasjonale svindelbandene; registrer selskapet i land A, ha bankkontoen i land B, svindle i land C, D og E. Dette gjør det veldig komplisert for nasjonalt politi å ta affære.

Forbruker Europa navngir denne aktøren særskilt i sin advarende artikkel «Styr unna biltaksering på nett» fra 2020.

Tilsvarende «tjenester» er også å finne på svenske autorate.se og finske autorate.fi.

Hvis du har gått i fella som disse har satt opp skal du absolutt ikke betale kravet du fått tilsendt, men bestride det skriftlig. Hvis du er usikker på hvordan kan du kontakte oss i Trygg Handel for hjelp eller kontakte Forbrukertilsynet, som hjelper forbrukere med slike henvendelser.

 

Autorate.no

UAB Vismabaltas

Adresse
Avenue Mnx 13
BE-1000 Brussels, Belgium


  • Organisasjonsnummer: LT-305026518
CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon