Adnord.nu

Konto: IE - Irland

Publisert: 05.04.2024

Pass på «tilbudsfaktura» for verdiløs annonsering på Adnord.nu!

Flere norske selskaper har i det siste mottatt en «tilbudsfaktura» fra det irske selskapet Waverview Limited, registrert i Dublin. Termen «tilbudsfaktura» betyr at utsendelsen er utformet som en vanlig faktura, men hvis man leser nøye står det forklart at det ikke foreligger betalingskrav.

Slike utsendelser er veldig vanlige blant svindelbander og utsendelsene er utformet for å forvirre, med håp om at betaling vil bli utført av en mottaker som tror at det er en reel faktura. Tidligere eksempel på slike utsendelser: «Advarer mot nye tilbud i faktura-form»

På utsendelsene fra Waverview Limited er det dominerende ordet «Invoice INV/2024/» og arket inneholder også faktureringsdato, forfallsdato og en betalingsbetingelse på 30 dager. Beløpet de ønsker at mottakere skal betale er i overkant av 8 000 kr etter konvertering.

Hva får du ved betaling?

Beskrivelsen for tjenesten er «12 months advertising on adnord.nu», en veldig enkel nettside med blandet engelsk og svensk generisk tekst. Domenet adnord.nu er registrert privat 29.09.2023. Å bli synlig på dette nettstedet med deres bedriftsnavn og logo er uten tvil helt verdiløs markedsføring av deres firma. Intensjonen med utsendelsen blir derfor tydelig.

Hvorfor er deler av teksten på nettsiden til et irsk selskap skrevet på svensk?

Grunnen til dette er at det står to svenske menn fra Småland bak selskapet. Waverview Limited var et «hylleselskap» som svenskene registrerte seg på i november 2023, og bedriftens adresse er registrert hos et selskap som tilbyr andre selskaper å kjøpe en lokal adresse.

Vi anbefaler mottakere av en slik «tilbudsfaktura» om å anmelde forholdet til politiet og gjerne sende en kopi til oss for statistikkføring og oppsikt over forandringer.

-

Adnord.nu

Waverview Limited

Adresse
Inniscarra, Main Street, Rathcoole
D24 E029 Dublin, Irland


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon