One Net / Onet (one-net.se)

Konto: SE - Sverige

 

One Net / Onet (one-net.se)

Det har nå gått relativt lang tid siden vi sist skrev noen ny advarsel om banden bak "Nordic Domain Hosting" / "Bolerino" / "NDH Sweden AB" / "24One.net" - som i mange år har drevet med domenesvindel mot norske bedrifter.

Den siste oppdateringen vi skrev var følgende fra 25.01.2013 gjeldende "24One.net" (som egentlig bare var et nytt navn for "Bolerino").

Det siste året har trykket avtatt mot norske bedrifter, men vi har nå i det siste fått flere klager på nye fakturaer som har blitt sendt ut - og som vanlig har de nå et nytt navn, nemlig "One Net" eller "Onet" som navnet ser ut ifølge logoen.

Den nye nettsiden er å finne på one-net.se som ble registrert så sent som den 5. november denne måneden på en privatperson.

På siden kan man lese:

"Det finns idag över tusen olika toppdomäner i världen. One Net kan hjälpa till med registreringar av samtliga dessa. Vi tillhandahåller olika lösningar anpassade för ert företags domännamnstrategi."

Det høres jo fint ut, men det er omtrent det samme som de har skrevet på alle de forskjellige nettsidene til de svindelprodukter vi listet opp her ovenfor.

På hjemmesiden fremgår det også en adresse og et firmanavn, som er som følger:

One net OÜ
Jöe 2; II Korrus
101 51 Tallin

Det er altså ikke lenger en svensk bedrift som står ansvarlig for "tjenesten" de selger.

På fakturaen oppgis også et organisasjonsnummer: 12331191, som i det estlandske bedriftsregistret gir treff på akkurat One net OÜ, som ble registrert 21.08.2012.

Videre på fakturaen kan man lese:
"Viktig information
One net har förvärvat Nordic Domain AB. Avtalsmässigt för dig som kund innebär detta inga förändringar.
"

Den påstanden er noe merkelig, da det aldri har eksistert noe firma ved navn "Nordic Domain AB" - noe som vi blant annet har skrevet om her.
Det firmaet som sendte fakturaer med navnet Nordic Domain AB het egentlig Nordisk domän hantering AB, som har skiftet navn og som nå for tiden heter:
IT & Web i Norden AB (firmainformasjon).

I styret for IT & Web i Norden AB finner vi de to personene som startet hele "Nordic Domain Hosting"-nettverket, nemlig:

Thomas Mikael Magnusson
Tidigare bolagsengagemang
NDH Sweden AB (2012-11-05)

Nils Erik Magnus Eriksson
Tidigare bolagsengagemang
NDH Sweden AB (2012-11-05)
Nordisk Provisionsinkasso AB (2011-08-19) (tidligere European Economy Control AB)

På fakturaen oppgis dog en svensk adresse:
Föreningsgatan 28 / 432
211 52 Malmö

Og det er samme adresse som IT & Web i Norden AB er registrert på.

Betaling skjer ikke heller til noen estlandsk bank, men til svenske SEB, med et kontonummer som dere kan se øverst i advarselen.

Hvem er det som eier One net OÜ?

Det er de samme personene som står ansvarlige for IT & Web i Norden AB:
Thomas Mikael Magnusson og Nils Erik Magnus Eriksson.

Så for å oppsummere det hele: fakturaen kommer i fra Estland, pengene betales til en svensk bankkonto - begge driftes av de to samme personene.

Oppdatering: 30.11.2016

Aktøren sender fortsatt ut fakturaer i 2016, nå med kontonummer: SE4180000821499044734607

Oppdatering: 27.02.2019

Aktøren er igjen aktiv med fakturering til tidligere "kunder" av Nordic Domain AB - som de henviser til på faktura. Avsender er et svensk firma, og med bankkonto i svenske SEB.

Slik ser en faktura fra One Net / Onet (one-net.se) ut som dere ikke skal betale:

One Net / Onet (one-net.se)

One net OÜ

Adresse
Föreningsgatan 28 / 432
SE-211 52 Malmö


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

24one.net - Nytt navn fra svindlerne bak Bolerino/NDH/Nordic Domain Hosting/Nordisk Domänhantering/Nordisk Provisionsinkasso/European Economy Control

For et par dager siden (i skrivende stund) ble domenet 24one.net registert og i løpet av kort tid har de også designet en hjemmeside som er knyttet opp til domenet. Utifra det man kan lese på hjemmesiden til 24One.net gis det inntrykk av at aktøren driver med oppkjøp og "beskyttelse" av domener.

Les mer
Kannatrin la igjen en kommentar den 2 jul 2015 07:28:11
har tidligere mottattt faktura fra Onet, som selvfølgelig ikke ble betalt. Men i dag kom det betalingspåminnelse/purring. Så vær oppmerksom - det er fort gjort for eks en ferievikar å betale en slik purring vis en ikke er klar over svindelen.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon