Registrerings Selskapet Europa

Konto: SE1750000000052941012362

 

En gammel domenesvindler har våknet til liv igjen - Registrerings Selskapet Europa

Registrerings Selskapet Europa, eller RegistreringsBolaget Europa HB som det svenske firmaet egentlig heter, ble registrert i 2007 og var på vår svarteliste i en periode under 2010.

Siden 4. juli 2013 har bedriften følgende status i det svenske bedriftsregisteret: "Ej verksam enligt regler". Til tross for dette så har det på sen-høsten kommet inn klager på selskapet som ligger til grunn for denne advarselen.

Selve svindelen går til på omtrent den samme måten som vi beskrevet mange ganger i våre advarsler om Nordic Domain Hosting og deres andre svindelprodukter som de opererer med under ulike navn. Selgeren påstår at en  annen person/aktør ønsker å registrere Deres domene, men med en annen ending enn den dere allerede eier. F.eks ville de solgt et .com domene dersom dere allerede eide .no. Så de forsøker å selge andre s.k topp-domener som .com, .org osv. Selgeren får dere til å takke ja til registreringen med villedende salgsteknikker og ofte utydelige avtaler om hvilke domener det er dere skal kjøpe, og om prisen gjelder for alle domenene eller pr stk.

Både norske NORID (.no) og svenske IIS (.se) advarer mot denne typen av domene-salg, og .se skriver også følgende:

"De företags- och verksamhetsnamn som för närvarande är kända för oss, och som använder sig av oseriösa metoder är:

Registreringbolaget Europa HB / registreringsbolaget.se [...]"

På eksempelfakturaen her under kan dere se at de, på vegne av en liten norsk bedrift, ønsker å registrere:
.org
.eu
.me
.name
.biz
.mobi

.at (Østerrike)
.pw (Palaus - en øy i Mikronesia, .pw blir dog mest brukt for personlige nettsider/epostadresser)
.info

Prisen? 1 800 kr stk., noe som utgjør en totalsum på hele 16 200 kr.

Verdien av å registrere disse domenene er for den vanlige norske bedriften tilnærmet null, og prisen på 1 800 kr pr domene er over 1000 % høyere enn hva det koster hos normale domeneregistrarer.

Siden vi hadde selskapet på svartelisten i 2010 så har de skiftet nettside og logo. De bruker registreringsbolaget.se som nettside, men info@registreringsbolaget.com som epostadresse. Begge domenene ble registrert samme dag, nemlig den 2. juli 2013 - to dager før bedriften ble satt som ""Ej verksam enligt regler".

Nettsiden står skrevet på blandet norsk og svensk, men oppe i høyre hjørnet finnes det flagg for andre land - Tyskland, Stor Britannia, Spanien, Danmark og Finland. Hvis man klikker på noen av disse symbolene så kommer man dog bare til den samme siden - med "svorsk" tekst.

Under fanen "Registrering av navn" er det ikke som på andre seriøse sider for domeneregistreringer, hvor man kan finne en søkemotor for å søke opp og registrere et domene. På sidene til svindleren står det kun:

"Om dere ønsker og beskytte eller registrere dere på nettet er det bare og ta kontakt på:

info@registreringsbolaget.com

Tlf    +46 (0) 850 000 590

Fax  +46 (0) 850 920 347"

Man kan stille spørsmål til hvordan de får inn alle de forespørslene av personer/bedrifter som ønsker å registrere domener (som har samme navn som deres domene) som gjør at de må ta kontakt med dere pr telefon for å "tilby" dere å kjøpe disse.

Ringer det en selger fra Registrerings Selskapet Europa, legg på røret eller henvis samtalen videre til oss, for det har ingen hensikt å innlede noen diskusjon med svindelaktøren.

Slik ser en faktura fra selskapet ut:

Registrerings Selskapet Europa

RegistreringsBolaget Europa HB

Adresse
Box 635
SE-114 79 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Arne Johan Gravem la igjen en kommentar den 11 apr 2014 08:16:48
Ble nylig kontaktet på tlf. av en fra dette selskapet. Hyggelig nordlending, som lurte meg til å si ja til kjøp av flere domener. Heldigvis sjekka jeg dette her. :-)
Katrine Isaksen la igjen en kommentar den 18 jun 2014 07:48:37
Frivillige organisasjoner i Norge har også blitt kontaktet og fått tilsvarende fakturaer. Takker for siden.
Martin Nielse la igjen en kommentar den 24 jun 2014 13:21:02
Navm på svindleren är Alexander Helmersen, han opererer under Succsale AB.
Lillian Johnsen la igjen en kommentar den 12 sep 2014 17:47:46
Ble oppringt kl 08 om morgenen (bevisst tidspunkt for å vekke folk i restaurantbransjen?) Det var en nordlending som hadde fått henvendelse fra useriøs aktør som ville kjøpe domener, de kunne tilby oss "sikkerhet", og var det noe jeg lurte på måtte jeg bare ringe. Jeg svarte "ja" i søvne - og ba om å få tilsendt mail med info. Han var rask med å legge på røret. Jeg fikk en negativ magefølelse pga pågåenheten og den nervøse stemmen. Googlet foretaket, fant alle advarslene, skulle ringe tilbake - og selvsagt ringte firmaet fra skjult nummer ....

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon