1801 Nummeropplysninga.no

Publisert: 09.06.2016

Advarsel mot 1801 - Nummeropplysninga.no

Den nyetablerte nettkatalogen 1801.no / Nummeropplysninga.no benytter meget villende salgsmetoder for å lure bedrifter inn i dyre avtaler med ingen eller liten verdi.

Utifra de klagene som vi har fått ta del i så er det tydelig at selgerne presenterer seg på en måte som skaper falsk tillit og at selgerne deretter geleider motparten til å inngå en avtale. Selgerne hevder at de tar kontakt for å kontrollsjekke at opplysningene til bedriften stemmer og selger påstår gjerne at det gjelder videreføring av "oppføring hos Telenor".

Telenor driftet tidligere nummeropplysningen 1881.no, som per idag eies av Digitale Medier 1881 AS.
Ser man på firmanavnet og domenet som svindelaktøren har valgt å benytte seg av, så er det tydelig at aktøren har valgt å spille på navnliket og den seriøse aktøren sitt gode rykte.

Etter at selger har fått oppmerksomheten til motparten, sender de en epost med en bekreftelselink som du blir bedt om å klikke på - mens selger har deg på tråden og presser. Prisen for de forskjellige avtalene varierer, men er oftest et sted mellom 5 000 kr til 30 000 kr og avtalen vil bli fornyet automatisk etter det første året med mindre de mottar oppsigelse senest 90 dager før avtalen utløper.

Daglig Leder i 1881, Asgeir Ohr, kommenterer følgende vedrørende saken:
"Vi er oppgitt over useriøse aktører som forsøker å spille på likheten til 1881.no, og bekrefter at det ofte er de samme bakmennene som går igjen."

Dette er ikke første gangen vi omtaler Nummeropplysninga på våre sider. Tidligere skrev vi om aktøren da de sendte ut villedende "tilbuds-fakturaer" i starten av 2015. Dette gjorde de fra bedriften Teleselskapet AS, som ble slettet fra Brønnøysundregistrene 28. mai 2016.

Også i 2014 hadde vi en advarsel mot de samme bakmennene. Den gangen under navnene "Katalogen", "Opplysninga" og (som nå) "Nummeropplysninga.no". En av bedriftene bak disse utsendelsene var NUF-firmaet "Katalogen", som hadde morselskap i Storbritannia der både styreleder Jonas Myrvold og daglig leder for Nummeropplysninga AS, Amir Spjoetvold Mian, var Directors frem til 26.09.2014.

Vi har tidligere påpekt for aktøren at vi mottar urovekkende mange klager og at de er særdeles ensidige. Vi har forsøkt å resonnere med aktøren, men uten at de viser tegn til forbedring. Det virker som at de ikke har noen intensjon om å endre salgsmalen eller måten de opptrer på ovenfor sine påståtte kunder. De hevder at alle som klager og som sier at selger har villedet de til å tro at salget gjaldt oppføring hos "Telenor", enten har diktet det opp, eller at det er en konkurrent som kontakter oss for å sverte Nummeropplysninga sitt renomme. Dette er påstander som vi avviser, ettersom at tlf.nr eller epost alltid kan spores tilbake til aktøren.

Slik ser en faktura fra aktøren ut:

1801 Nummeropplysninga.no

Nummeropplysninga AS

Adresse
Fjordgata 52
7010 Trondheim


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Teleselskapet / Nummeropplysninga.no sender for tiden ut "tilbud" som kan forveksles med en reel faktura

Bedriften "Teleselskapet AS" ble stiftet så nylig som i begynnelsen av mars 2015...

Les mer
Tonje Bronken la igjen en kommentar den 12 jul 2016 11:18:22
Hei! Jeg lot meg dessverre lure idag. En ringte fra nummeropplysninga og sa det var den gamle katalogen fra telenor. Jeg var veldig skeptisk og sa jeg skal ikke være med på noe som koster penger. Da sa han at jeg måtte bekrefte en oppsigelse som han skulle sende på mail. Jeg var fortsatt skeptisk, for det kom ikke fram at det var en oppsigelse men en oredrebekreftelse. Etter mye om og men bedyret han at det så slik ut for meg men at det var en oppsigelse. Til tross for at jeg sa at jeg kan ikke huske å ha noen avtale med dem. Jeg har sendt mail og sagt hva jeg mener og bestrider en eventuell faktura som måtte komme. MVH Tonje Bronken
Trygg Handel svarte på en kommentar den 12 jul 2016 15:20:49
Ta kontakt med oss dersom de ikke gir seg og du ønsker bistand i saken.
Otto Hansen la igjen en kommentar den 16 jul 2016 19:49:35
Jonas Myrvold gir seg dessverre aldri.
Benny Hoang la igjen en kommentar den 26 jul 2016 13:59:51
Ble nettop ringt opp av dem i dag, men lot meg desverre ikke lure. Fantastisk at man kan slå seg opp på trygghandel før man gjør noe med det selskapet som ringer. Selgeren som ringte snakket veldig fort og mente at vi hadde en avtale med dem, som vi måtte enten fortsette med eller si opp. Jeg valgte å si opp hvor jeg fikk en link i sms (linken inneholder ordrenummer og en token, ser ut som en link der du kjøper noe). Jeg valgte å ikke trykke da jeg både så dem på svartelisten og at linken var veldig mistenksom. Ble ringt opp av en fyr fra teknisk og han ble fly forbanna da jeg spurte om dokumentasjon på kunderelasjoner. Valgte derfor å være litt ekkel tilbake å be selgeren ringe meg opp igjen siden han i "teknisk avdeling" ikke kunne gjøre noe med dette. Har enda ikke fått telefon :) PS: De prøver stadigvekk å bytte navn ser det ut som. Nå går de med navnet "IO" som egentlig er i bunn og grunn forkortelse for Internett opplysningen. Disse karene vet hvordan de skal villede.
Bente Utheim la igjen en kommentar den 3 aug 2016 08:06:59
Hei! Jeg ble lurt av denne gjengen den 22.7 i år. Fremgangsmåten var akkurat som beskrevet ovenfor. Jeg rakk akkurat å trykke på bekreftknappen på smsen og avslutte samtalen med mannen fra "teknisk avdeling" før jeg skjønte at jeg ble lurt. Ringte tilbake straks for å få rede på hva som egentlig forgikk. Snakket med to personer ( tror jeg, men kan godt ha vært samme person) som begge bekreftet at de hadde registrert avbestillingen. Jeg slo meg til ro med dette, men etter noen dager mottok jeg en regning på 12000 kr. Jeg tok på nytt kontakt for å oppklare "misforståelsen", men møtte ingen forståelse. Mailet litt fram og tolbake med dem så når han de overlatt saken til sin "juridiske avdeling" siden jeg sammenlignet fremgangsmåten deres med en Nigeriasvindel. Jeg har varslet om at jeg selvfølgelig bestrider fakturaen fra dem. Er det noen vits i å anmelde dem for dette?
John Ole Dolmseth la igjen en kommentar den 8 aug 2016 18:12:17
Har idag 8/8-16 blitt lurt av dem som beskrevet over her. Som jeg oppfatter var de fra Brønnøysund registrert og drev med gjennom gang der. Så det var kun fakta. Kostnader evt regning ble ikke nevnt, forholdet blir anmeldt og jeg har lydopptak av alle samtaler. 2yd9z
Tom la igjen en kommentar den 17 aug 2016 15:54:42
Det jeg gjerne vil vite er om noen faktisk har kommet så langt som til forliksretten med disse folkene? Vil de møte opp, tvilsomt?
Rolf Kristiansen la igjen en kommentar den 24 aug 2016 11:20:44
Min ferievikar ble lurt av disse folka 03.08. Lurer på om jeg kan komme noen vei rettslig,siden det ikke var meg som daglig leder som trykte på bekreftknappen? Merkelig måte å drive business på.
Mandal VVS as v/Roald Skaar la igjen en kommentar den 4 sep 2016 10:43:04
Hei jeg ble lurt 12.08.16. Nummeropplysninga 1801 Jeg stod ute hos en kunde og ble oppringt, jeg avsluttet raskt med at jeg ikke skal ha noe. Ble oppringt umiddelbart igjen og ble fortalt at han skulle slette meg og at jeg bare måtte trykke på lenke nr 2 i den tekstmeldingen som han sendte meg og så måtte jeg trykke bekreft. Jeg stod som sagt ute på jobb og var stressa så jeg trodde på det jeg hørte og var da ferdig med saken. Trodde jeg. Da jeg kom hjem senere på kvelden ligger det en faktura på epost. På kr. 6318,75 Morgenen etter sendte jeg en avvisningsmail. Den første av fem så langt. De gir seg ikke. Jeg betaler selvsagt ikke. Har dere noen forslag på hva jeg må gjøre? Roald
Egil Jacobsen la igjen en kommentar den 6 sep 2016 13:50:59
Må bare slutte meg til dere andre som er blitt lurt. Jeg nærmer meg pensjonsalder, og er kun interessert i å redusere synligheten i mediene. Var sikker på at telefonen kom fra Telenor (1881), og mener også at det ble bekreftet på spørsmål fra meg. Jeg bestrider fakturaen, og tar heller turen til Forliksrådet. Om jeg vinner frem er kanskje tvilsomt, men det er for ille at useriøse foretak skal holde på slik.
Terje Walderhaug la igjen en kommentar den 15 sep 2016 19:50:51
Fikk også en oppringning om å bekrefte opplysninger ovenfor. Jeg bekreftet opplysningene men godkjente ikke avtalen gjennom linken de sendte. Fortsatt opprettholder de at jeg må betale kr.5000,- Hvordan får man stoppet dette? Sendte også mailen de sendte meg over til forbrukerombudet. Har ikke mottatt faktura fra dem ennå, men den kommer sikkert. Dette er kjeltringer som må stoppes!
Trygg Handel svarte på en kommentar den 16 sep 2016 04:31:48
Hei, kontakt oss hvis du mottar faktura.
Terje Walderhaug la igjen en kommentar den 16 sep 2016 17:26:51
Fikk telefon fra daglig leder av firmaet idag. Han beklaget hendelsen og ville selvsagt slette alt. Mente det var noen medarbeidere som hadde vært litt for aktiv for å selge. Jeg velger å tro på dette. Men dette kom etter at jeg truet med anmeldelse og forbrukerombud. Fikk også en mail fra dem før telefon, den var tydeligvis ikke fra samme leder. Den var ganske morsom.
walfred andersson la igjen en kommentar den 22 sep 2016 12:31:26
Jeg er dessverre lurt som alle dere andre. Fikk en faktura på 6318.75 i dag. Sendte mail og fikk svar om at svindlerne skulle halvere fakturaen som selvfølgelig er helt uaktuelt. Har også politianmeldt forholdet dag.
Jarle Torgersen la igjen en kommentar den 23 sep 2016 09:53:29
Hei. Når man først har gått i fella er alle sperringer på. Har Nummeropplysninga 1801 og Trygg oversikt AS noe med hverandre ?
Jørn Mjøs la igjen en kommentar den 30 sep 2016 11:16:06
Hei. Vi er også blitt forsøkt svindlet av dette firmaet. Har mottatt faktura, men har bestridt alle krav da den de snakket med hos oss ikke er signaturberettiget. De sier at det ikke er deres problem da de har informert om alle opplysningene. Har flere ganger bedt om å få snakke med en leder, men det er ingen fra nummeropplysninga.no som ringer opp igjen. Hvis Terje Walderhaug her opp kan legge ut telefonnummeret til lederen han snakket med kan kanskje vi andre og få kontakt med han ?
Gjertrud Høverstad la igjen en kommentar den 30 sep 2016 14:12:07
Jeg mottok faktura fra Nummeropplysninga AS i dag for en profiloppføring i deres register for en klubb jeg er leder for. Vår tidligere leder hadde under tvil og etter bekreftelse fra dem på at dette ikke skulle koste oss noe, "bekreftet" informasjonen. Men hun har ikke lenger signaturrett i klubben og vi er registrert med korrekte data i Enhetsregisteret med meg som leder. Jeg tok tlf-kontakt med firmaet, la fram saken, og har nå sendt en skriftlig tilbakemelding med krav om at fakturaen og de dataene de har på oss blir slettet. Ba også om bekreftelse på at dette blir gjort. Det gjenstår nå å se hva som skjer videre.
Mai Helen Dalen la igjen en kommentar den 12 okt 2016 10:17:47
Hei. Jeg ble lurt 3.okt.16. jeg er styreleder i et borettslag. han som ringte utga seg for å være fra 1881 eller Telenor. Han ville bare vite om vi sto oppført med riktig profil. jeg bekreftet profilen pr. telefon. Så sa han at jeg måtte bekrefte profilen på en link han skulle sende meg. jeg bekreftet profilen og opp kom det at borettslaget skulle betale kr.8000,- Jeg har bestridt denne avtalen og bedt dem oversende saken til forliksrådet og også bedt om lydfil. Borettslaget betaler selvsagt ikke denne fakturaen. Likevel sendte de meg faktura pålydende kr.10000,- fakturaen ble returnert. Dette firmaet må knekkes. De farer kun med svindel.
Jens la igjen en kommentar den 18 okt 2016 15:42:56
Denne gjengen fra Trondheim føyer seg pent inn i rekken av mange tidligere svindelselskap som lurer folk trill rundt på telefon. Slike selskaper lever gjerne kun kort tid, før de som står bak avslutter selskapet, flytter litt på seg, og starter opp igjen under nytt navn. Opplysningen 1881/Digitale Medier, og 1880 (Gule Sider), opererte i et rent katalogmarked i mange tiår. Da papirkatalogene forsvant for noen år siden, og alt skulle gjøres digitalt, åpnet det seg en gullgruve for slike svindelselskap. Det er ikke tilfeldig at navnene på disse nye selskapene er forvekslende like 1881 og 1880. De spiller bevisst på navnelikheten, og sørger for å presentere seg slik at det høres som de ringer fra de kjente operatørene. De bruker gjerne innøvde fraser og salgsargumenter. Alt bare svada selvfølgelig. Men de sørger for for å prate så fort og uavbrutt, at kunden ikke klarer komme med motargumenter under samtalen. De har en innøvd story alle selgerne holder seg til, på det viset klarer de å skape en falsk trygghet, og kunden blir forledet til å inngå avtale uten at de sel forstår de blir lurt. Når det gjelder personene bak nummeropplysningen 1801, er de to hovedaktørene tv-kjendisene og reality stjernene Jonas Myrvold, (nakendating) og Amir Spjøtvold. (big brother) De er godt kjendte personer i katalogbransjen, med flere år som "toppselgere" hos 1881 i Trondheim. Begge to ble i sin tid fjernet fra 1881 sitt salgskontor, etter en drøss klager, og beskyldninger om "skitne salgsmetoder" Til deg som hadde snakket med to representanter fra 1801 rett etter hverandre, kan godt ha rett i dine antagelser om at det muligens var samme person du pratet med begge ganger. Jonas Myrvold som er trønder, er nemlig en mester på dialekter. Han utgir seg ofte for å være både fra vestlandet, og nordnorge, og det er vanskelig å høre at han er fake. Eneste våpen som funker når slike kataloghaier, og andre telefonselgere ringer, er ganske enkelt legge på røret. Gå ALDRI inn i noen samtale med selgerne, og gi ALDRI ut noen personlige, eller firmaopplysninger til de som ringer. Da slipper man havne i uløkka, med unyttige abonement som koster skjorta.
Chris la igjen en kommentar den 19 okt 2016 01:35:54
Personene som er nevnt her, Myrvold og Spjøtvold en pågrepet og varetektsfengslet. De er sammen med 8 selgere siktet for grovt bedrageri. Saken er slått opp stort i media som TV2 og Adresseavisen.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon