SEO Mediapakke (Red Sector Media)

Konto: NO- Norge

Publisert: 05.02.2020

Kjent svindler i ny forkledning - pass på svindelfaktura fra Red Sector Media AS

Flere medlemsbedrifter har de siste dagene mottatt en faktura fra et selskap ved navn Red Sector Media AS, et ny-opprettet selskap registrert i Trøgstad. De ønsker 3 990 kr for hva de kaller for "SEO Mediapakke Bedrift 12 mnd.".

På faktura står det forklart følgende:

"Dette er en automatisk fornyelse av abonnement for SEO av deres bedrift for 2020 opp mot søkemotorene på Internett. Vi sender denne ut da prøveperioden deres er utgått, og for å kunne ha denne tjenesten videre må denne fakturaen betales. Denne fakturaen kan betraktes som et tilbud da dere står fritt til å si opp tjenesten ved å sende oss en epost til redsectormedia@gmail.com innen betalingsfristen. Hvis vi ikke får en oppsigelse på tjenesten vil vi betrakte dette som at dere vil fortsette abonnementet som vil bli fakturert årlig inntil en oppsigelse er mottatt av oss.

Vi gjentar at denne fakturaen er et tilbud og det er ingen betalingsplikt. Hvis dere ikke ønsker lengre våre tjenester, send oss en epost på redsectormedia@gmail.com, og dere vil bli deaktivert i vårt kunderegister.

Søkemotoroptimalisering (SEO) av deres bedrift opp mot søkemotorene er veldig viktig for at potensielle kunder skal finne dere fortere og enklere. Vi har i et år, etter at vi tok kontakt med dere, jobbet med å gjøre dere mer synlig på søkemotorer som Google og Bing. Vår tjeneste er den laveste priset SEO tjenesten i Norge, og koster kun 3990,- per år. Vi håper dere vil fortsette å bruke vår tjeneste i tiden som kommer.

Hvis dere har spørsmål om tjenesten, hvor mye deres rangering har forandret seg det siste året, eller vil si opp tjenesten, send oss en e-post til redsectormedia@gmail.com og en av våre kundebehandlere vil ta kontakt med dere så fort som mulig. Vi har dessverre ingen kundeservice på telefon for tiden, så alle henvendelser må gjøres per e-post eller brev."

Det er nesten litt vanskelig å vite hvor man skal begynne da det finnes veldig mange ting ved denne fakturaen som er verdt å sette fingeren på.

1. Firmaet er overtatt av nåværende innehaver den 30.01.2020 (først registrert som hylleselskap 8 dager før, 22.01.2020). De påstår de allerede har gjort en SEO-jobb for dere i et års tid, ved et abonnement som var en gratis prøveperiode. Dette er en falsk påstand.

2. De skriver: "Denne fakturaen kan betraktes som et tilbud da dere står fritt til å si opp tjenesten ved å sende oss en epost til redsectormedia@gmail.com innen betalingsfristen. Hvis vi ikke får en oppsigelse på tjenesten vil vi betrakte dette som at dere vil fortsette abonnementet som vil bli fakturert årlig inntil en oppsigelse er mottatt av oss."

Dette er så rotete og bakvendt fra hvordan krav skal utstilles ifølge norsk lov at det nesten blir komisk. Med stor skrift står det tydelig på dette "tilbudet" at det er en faktura (største skriften som er å finne på arket). Men det er kun et tilbud. Men kun om du sender en oppsigelse... før betalingsfristen... på tilbudet... som står oppført med forfallsdato, fakturanummer og ordet FAKTURA... men om du ikke sender oppsigelse så er det å betrakte som en faktura. Hvem andre enn svindlere opererer slik?

3. Å foreta en søkemotoroptimalisering uten å ha tilgang til deres nettside, til en pris av 3 990 kr for et helt år høres både for bra ut til å være sant og en smule magisk (da de mangler tilgang til nettsiden) - og påstanden at de har foretatt denne jobben er såklart oppdiktet.

4. Aktøren, som angivelig arbeider med SEO, mangler selv en egen nettside...
 
Så, hvem står bak denne svindelen?

Den 29.11.2019 publiserte vi en avarsel mot utsendelser av svindelfakturaer fra "nettkatalogen" Bedriftsarkivet, ved Vedal Media Services (den seneste av flere tidligere advarsler). Det firmaet er registrert på adressen Hølandsveien 8, 1860 Trøgstad. Red Sector Media AS, som står bak denne utsendelen, er registrert på den samme adressen; Hølandsveien 8B, 1860 Trøgstad. Adressen har tilknyttning til en 89-år gammel mann med etternavn Vedal.

Det finnes også en annen direkte kobling mellom personen som står oppført som styreleder og daglig leder for Redsector Media AS og Micheal Vedal (innehaver av Vedal Media Services), men da det er en privatrelasjon publiserer vi ikke dette.

I tilleg til dette er det mange små-detaljer i utsendelsen som viser til Vedal som reell bakmann for utsendelsen.

Vi anbefaler mottakere av faktura om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av faktura for statistikkføring. I tillegg får dere gjerne også kontakte Nordea (der aktøren har sin bankkonto) på svindel@nordea.no, og opplyse om svindelkravet som er rettet mot dere og be de om å sperre kontoen.

SEO Mediapakke (Red Sector Media)

Red Sector Media AS

Adresse
Hølandsveien 8 B
1860 Trøgstad


  • Organisasjonsnummer: 924462396
  • Telefon: 82053053
  • Epost: redsectormedia@gmail.com
CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon