Global Media & Market Search

Konto: IBAN: SE76 8000 0832 7923 7674 8063 / ES35 0081 0202 1100 0127 0435

 

Global Media & Market Search er navnet på et nytt svindelprodukt som er ganske lik veldig mange andre produkter/tjenester på vår Svarteliste og som selges inn ved at den potensielle "kunden" blir bedt om å signere et skjema som skal returneres til aktøren. Global Media & Market Search selger verdiløse annonser på sitt nettsted, globalmediaandmarketsearch.com.

Vi har mottatt en klage på ovennevnt aktør som beskriver ganske godt svindelmetoden som blir tatt i bruk:

"Fekk ein telefon om at min styreformann hadde hatt eit abonemang hos dei, men han ville nå sei opp denne avtalen. Ho bad meg skrive under siden eg var daglig leder, sånn at vi fekk saken ut av verden. Avtalen eg fekk faxet over var den avtalen min styreformann ville avslutte fortalte vedkommende. Ca 2 veker etterpå fekk eg ein rekning på 3 720 Euro og dette ville eg få 3 ganger."

Dere som leser våre advarsler med jevne mellomrom kjenner sikkert igjen fremgangsmåten, da den som sagt har blitt tatt i bruk av flere av de bedriftene vi har på Svarteliste.

Global Media & Market Search ønsker altså at dere skal betale en totalsum på 11.160 Euro for å få en annonse på nettstedet til bedriften, som har få eller ingen besøkere (foruten de som har blitt lurt). Ser vi på nettsiden så er det en del annonser som rullerer der, blant annet fra ulike norske kommuner, større skandinaviske bedrifter og norske statlige instanser. De vi har vært i kontakt med hadde ikke en anelse om at de låg på denne siden - et tydelig tegn på at de kun er lagt inn for å få siden til å fremstå mere seriøst, men bak fasaden er dette bare nok et verdiløst svindelprodukt.

En annen del av denne fasaden er at siden går å lese på mange forskjellige språk (engelsk, svensk, spansk, finsk, dansk, fransk, tysk, italiensk og selvsagt norsk) - men - det er de samme annonsene som rullerer uansett språk (hvor stor nytte har en norsk kommune av å synes hvis du velger å se siden på f. eks. tysk?), altså er dette nok et triks svindlerne benytter for å virke seriøse.

Utover dette forteller dette også at det er akkurat det norske markedet som er den aktuelle skyteskiven for denne svindelbedriften.

Hvem er det som står bak dette?

Domenen er registrert anonymt og den eneste informasjonen vi får fra en sjekk her er at den ble registrert den 16. November 2012.

Faksnummeret "21062742" som står angitt på skjemaet som dere skal sende tilbake til, er reservert for å vises ved søk.

Vi har fått oversendt kopi av fakturaer fra våre klienter, dette har ført til at vi omsider har kunnet skrive en utfyllende advarsel om Global Media & Market Search.
På de første kravbrevene vi mottok var det lite informasjon om bedriften som stod for fakturering da det ikke fremkom noe organisasjonsnummer på fakturaen, men nå har vi som sagt fått ny dokumentasjon som vi benytter som grunnlag for å svarteliste bedriften.

Nesten alle andre svindelprodukter som blir solgt på denne måten styres av svenske bedrifter og svenske selgere. Selskapet som får pengene er dog ikke svenskregistrert - men finnes i Spania og heter Minuto Consultor SL.
Det er dog en svensk mann som står bak denne spansk-registrerte bedriften, som dere kan se utifra denne linken, i rollen som "ADM. UNICO:" for Minuto Consultor SL. Mannen har også styreverv/roller i tre svenske bedrifter og er registrert som bosatt i utlandet.

Vi har fått kopier på fakturaer fra selskapet med to forskjellige betalingsmottakere/banker.

Den første var svensk og hadde følgende opplysninger:
Betalningsmottagare:
Namn: Minuto Consultor
Bank: SWEDBANK
IBAN: SE76 8000 0832 7923 7674 8063
BIC: SWEDSESS
Landskod: SE
Bankadress: Hamngatan 31
1147 Stockholm

Den andre går direkte til Spania og oppgir følgende:
Betalningsmottagare:
Namn: Minuto Co.
Bank: Sabadell Atlantico (SPAIN)
IBAN: ES35 0081 0202 1100 0127 0435
BIC: BSABESBB
Landskod: ES
Bankadress: Aribau 171
08036 Barcelona
VAT: B64296163

Uansett hvilken av de to forskjellige betalingsopplysningene de oppgir, så angis det dog den samme svenske adressen på fakturaen, nemlig:
Box 3048
114 79 Stockholm

Det finnes ikke noen bedrift registrert på denne adressen i de svenske registrene.

Slik ser skjemaet for "oppsigelse" ut som Global Media & Market Search ønsker å lure dere til å signere:

Global Media & Market Search

Minuto Consultor SL

Adresse
Box 3048
SE-11479 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon