Affärskanalen / Affarskanalen.com (affærskanalen)

Konto: SE6960000000000742486478

 

Affärskanalen (affarskanalen.com) er en nyregistrert nettside med automatisk "feed" av korte økonomiartikler fra forskjellige svenske kilder. Som så mange andre av de svenske svindelbedriftene på svartelisten har denne aktøren valgt å ta i bruke denne fremgangsmåten når de skal svindel norske bedrifter:

De tar kontakt per telefon og sier noe i stil med at dere har vært med i bedriftsregisteret til aktøren tidligere (gjerne året i forveien), og de spør om du ønsker å fortsette engasjementet.
Da ikke noen av de som blir oppringte kjenner til aktøren (som er helt nyregistrert) så takker selvsagt flertallet nei til å fortsette den påståtte avtalen.
Han/hun som kontaktet dere pr telefon gir da beskjed at dere trenger å signere et skjema for å "si opp" avtalen, slik at du får avsluttet kundeforholdet på en ordentlig måte.
Han/hun sender over dette skjemaet per epost eller faks.
Skjemaet som blir oversendt er egentlig ikke noe oppsigelseskjema - det er tvert imot et skjema for å gjøre en bestilling av veldig dyre annonser (på skjemaet her under til 63 200 kr) på et verdiløst nettsted.

Om vi slår opp hvem som eier domenet får vi opp hylleselskapet "Aktiebolaget Grundstenen 144114", som i juni i år leverte inn papirer for å skifte navn, styre og adresse til det nåværende - "b2b Media Stockholm AB". Bedriften har en egen hjemmeside, utøver affarskanalen.com, nemlig b2bmediastockholm.se, der de fritt har kopiert nesten hele teksten fra forskjellige svenske mediebyråer. De har også en egen facebookside, der de har lastet opp flere bilder på verdenskjente bedrifter/varemerker, men vi har ikke stor anledning å tro at noen av disse skulle bruke dette nyregistrerte firmaet til hjelp med sin markedsføring - det er mer trolig at dette er gjort for å fremstille sin egen bedrift som mere seriøs enn hva den i realiteten er.

Som dere kan se utifra skjemaet her under, så har skjemaet fra Affarskanalen.com veldig tydelige likhetstrekk med skjemaet som ble brukt av svindelproduktet "Companies and Trade" som vi hadde på svartelisten i 2010, og som fortsatt er på en varslingsliste i Sverige med en kommentar om forsøk på svindel så sent som i april i år. Companies and Trade var en tjeneste fra bedriften Montenor Communications AB som har vært på vår svarteliste med 5 forskjellige "produkter" fra 2009 og frem til i dag, og som dere kan se utifra linken til den svenske varslingslisten har de også vært igang med mange forskjellige produkter i nabolandet. Om det er den samme gjengen som startet opp en ny bedrift eller om den nye bedriften kun kopiert skjemaet til den gamle svindelbedriften er i skrivende stund uklart, da vi ikke finner noen andre koblinger mellom de to bedriftene.

Slik ser skjemaet til Affarskanalen.com ut ved siden av skjemaet til Companies and Trade:

Affärskanalen / Affarskanalen.com (affærskanalen)

b2b Media Stockholm AB

Adresse
Sturegatan 77 / Box 172
SE-113 69 / 101 23 STOCKHOLM


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Knut Olsen la igjen en kommentar den 19 okt 2013 09:45:40
Vårt firma Norwegian Electronic Supply AS ble forsøkt svindlet av Affärskanalen denne uken. En viss "Anders" ringte og brukte nettopp fremgangsmåten som beskrevet over. Etter litt fram og tilbake via epost ga han endelig opp. Mente vi hadde misforstått. Jeg truet med anmeldelse. Så IKKE la dere lure av dette.
Kristin Øye la igjen en kommentar den 13 des 2013 07:50:43
nytt selskap under foretaksnummer: SE5569288243 - EBS. vi har mottatt faktura fra dette nye selskapet i november, og ser på den som svindelforsøk
Torunn Gudesen la igjen en kommentar den 20 jan 2014 15:30:06
Vi ble forsøkt svindlet i dag. Fikk oppringing og mail av en Jonas Nilsson. Samme fremgangsmåte som beskrevet over. Mistenkte svindel og takknemlig for at det finnes en side som denne!

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon