FileMaker (kopiert varemerke)

Konto: IE - Irland / BG- Bulgaria

Publisert: 23.01.2020

Vær oppmerksom på falske fakturaer merket med FileMaker!

FileMaker er et flott databaseverktøy under Apple som stadig blir "kapret" av forskjellige svindelbander som misbruker varemerket i forbindelse med masseutsendelser av falske fakturaer. Vi har tidligere advart mot lignende utsendelser fem ganger, der den seneste aktøren fortsatt er aktiv (les advarsel her).

Denne gangen skjer utsendelsen av et agivelig belgisk firma under navnet "Facility People". Vi har ikke lykets med å finne denne bedriften i det belgiske bedriftsregistret og mistenker at navnet er falsk. Som kontoinnehaver oppgir de en "feilstavet" versjon: Faciltiy People.

De ønsker 1 964 Euro (nesten 20 000 NOK) for hva de beskriver som "User license - File Maker Pro advance, Period 12 Month, Filemaker pro advance 2020".

I går publiserte vi en annen advarsel mot svindelfakturaer fra samme aktør, vedrørende førstehjelpsprodukter (les advarsel her).

Av de fakturaene Trygg Handel har fått kopi av skal betaling skje til en bankkonto i Irland. Da fakturaene for førstehjelpsprodukter skal skje til en konto i Belgia og er fra samme svindelbande, kan den belgiske kontoen også fremkomme på disse utsendelsene.

Vi anbefaler mottakere av faktura om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av faktura for statistikkføring.

Oppdatering: 09.03.2020

Aktøren sender nå også ut inkassovarsel per epost for ubetalte krav:

"From: Erin Nilsen <fpb@adexec.com>

Hi

Due date has passed for invoice xxxxx

we have to send it for collection if it's not paid until 2020-03-xx

Best regards
Ernst Risholm

FACILITY PEOPLE
Frank Van Ackerpromenade 17
8000 Brygge -BE"

Vi råder dere til å ignorere eposten.

 

Oppdatering: 07.08.2020

Disse er igjen aktive med nye utsendelser. Foruten om en liten prisøkning til 2 485 €, oppgir de nå en irsk adresse og org.nr istedet for det belgiske. Ellers er utsendelsene identiske med de tidligere.

 

FileMaker (kopiert varemerke)

Facility People (Faciltiy People)

Adresse
Athloine - Irland
n37


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon