Click Office World

Konto: ES- Spania

Publisert: 14.04.2023

Vær oppmerksom på svindelfakturaer merket med Click Office World!

Flere norske bedrifter har mottatt det som ser ut til å være en faktura fra "Click Office World", for noe de kaller "CXM PRO DATA OFFICE EDITION V10" til en kostnad av 930 Euro (ca. 10 600 KR). Utifra det som fremkommer på utsendt "faktura" så er det ikke lett å skjønne hva denne pakken angivelig skal inneholde.

Til tross for at utsendelsen ser ut som en faktura, så står det spesifisert med en meget svak tekst (på engelsk) at dette kun er et tilbud, og at betaling er helt frivillig. De fleste vil nok ikke oppdage denne teksten uten å studere dokumentet nøye.

Vår påstand er at dette er svindel, da hensikten med utsendelsen er at mottaker skal utføre en betaling for et produkt vedkomne ikke har bestilt, og forveksle tilbudet med en faktura som mottaker derfor lar seg geleides til å betale. Dette medfører brudd på markedsføringsloven § 26.Villedende forretningsmetoder og §27 - Utilstrekkelig veiledning fra utsender.

Selskapet som skal motta betalingen heter Optinet Solutions SL og ble registrert den 16.02.2023 i Barcelona, Spania. Domenet som står opplyst, clickofficeworld.com er registrert anonymt og inneholder en meget enkelt oppsatt nettside.

Vi har gjentatte ganger tidligere advart mot tilsvarende utsendelser under andre navn, men som stammer fra den samme svindelbanden. Bedriftene de har operert med har enten vært registrert i Barcelona (8 stk.) eller Madrid (2 stk.). Ved hver utsendelse setter de opp en nettbutikk som fungerer som en fasade for svindelen, og som kan brukes som mulig forsvar ved rettslig pågang. Bedriften som fungerer som betalingsmottaker blir satt opp som en uavhengig tredjepart som påstår å tilby betalingsløsninger og andre finansielle tjenester, men også dette er kun en tom fasade for å motta utbyttet fra svindelen.

Et par eksempler på tidligere utsendelser er:
OfficeDirect (Direct Payment Service S.L.)
GlobalExpress (First Payment Service S.L)
Office World (Direct Payment Service S.L.)
OfficeConnectStore (PAX Direct)
Officemart (First Payment Service S.L)
OfficeSmart (Nexta Direct S.L.)
Sky Office World (Netpay Europe S.L)
GO OfficeStore (ArgoPay Services S.L)

Vi anbefaler mottakere av svindelfakturaene om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av faktura for statistikkføring.

-

 

Click Office World

Optinet Solutions SL

Adresse
Calle de Les Medes 4
ES-08023 Barcelona, Spain


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon