Grønn Bedrift - 2023

Konto: ES- Spania

Publisert: 05.12.2023

-

Falske fakturaer i omløp merket med Grønn Bedrift
-

En svindelbande med flere oppføringer på vår svarteliste er aktiv igjen, og sender ut nye svindelfakturaer rettet mot norsk næringsliv og kommuner.

Denne gangen krever de 2 495€ (ca. 29 000 kr) for det de beskriver som "Markedspakker Grønn Bedrift - [datoperiode for 12 måneder]". Ifølge fakturaen inkluderer dette:

  •     Rangering i treffliste 2
  •     Antall søkeord 45
  •     Segmenteringsklipp 5
  •     Anbudsvarsling ✔
  •     Bedriftsovervåking ✔
  •     Bannere på dn.no ✔
  •     Bakgrunnsfarge på oppføring ✔

Det er viktig å påpeke at du ikke vil motta noen av disse tjenestene, og at du ikke får noen form for profilering. Alt er utformet for å gi inntrykk av et legitimt krav og øke sjansene for at de klarer å lure noen til å utføre en betaling.

Avsenderen står oppført som "Oresund" på fakturaen, med adresse i Barcelona og en bankkonto i landet. Epost-adressen som er oppgitt (invoice@inzilepaymentservice.com) har tidligere blitt brukt i forbindelse med salg av lignende "produkter og tjenester". Selskapet "INZILE GROUP LTD", som domenet tilhører, er ikke registrert i Spania, men i England, med en svensk mann som registrert direktør, bosatt i Skåne.

Det er en vanlig praksis blant disse svindelbandene å operere med selskap i ett land, bankkonto i et annet, fysisk tilstedeværelse i et tredje, og rette bedrageriene mot et fjerde land. Dette gjør at anmeldelser til lokale politistasjoner i Norge sjelden (dessverre) fører til etterforskning. Akkurat nå ligger svindlerne langt foran rettsvesenet og utnytter vårt dårlige europeiske samarbeid for å stoppe denne typen svindelforsøk.

Vi anbefaler likevel alle mottakere av slike svindelfakturaer å anmelde forholdet til politiet og gjerne sende oss en kopi for vår statistikk og for å kunne gi en grundigere advarsel.

-

Grønn Bedrift - 2023

Oresund / Inzile Pay Service

Adresse
Diagonal 1
ES-08036 Barcelona, Spain


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon