NettINFO / INFONETT

Konto: NO- Norge

Publisert: 05.12.2023

Oppdatert: 26.02.2024

-

Vær oppmerksom på lurefakturaer fra NettINFO / Infonett!

En velkjent aktør har igjen havnet på vår svarteliste, denne gangen under navnet Infonett.

Ifølge fakturatteksten er dette et tilbud som "dere står fritt til å kaste, brenne eller slette". Advarselen gjelder ikke nødvendigvis selve tjenesten (som vi ikke kjenner til), men hvordan slike utsendelser oppfattes av mottakeren i samsvar med markedsføringsloven.

Det dominerende ordet på arket er "FAKTURA", og du må lese en kommentar for å innse at det faktisk bare er et tilbud. Dette er en velkjent strategi brukt av mange svindelbander, med den hensikt å få fakturaen til å gli gjennom systemet og forveksles med en legitim faktura som krever betaling. En av våre medlemmer oppsummerte sin opplevelse slik:

"En liten lurerifaktura er i omløp igjen."

Det har vært flere tilfeller med domfellelser for utsendelse av slike fakturaer. Derfor anbefaler vi mottakere å anmelde saken til politiet og gjerne sende oss en kopi for vår egen statistikk.

Oppdatering 26.02.2024:

Samme aktør opererer også under det lignende navnet "NettINFO" med noen små forandringer på logoen (se bilde).

NettINFO / INFONETT

Michael Straczynski - Infonett

Adresse
Damholtveien 6
1870 Ørje


  • Organisasjonsnummer: 931796720
  • Telefon: 33002949
  • Etablert: 2023
  • Antall ansatte: 0
  • Epost: support@nbedrift.no

 

 

CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Enhjørningen Fiskerestaurant Øyvind Thorsen la igjen en kommentar den 22 feb 2024 11:57:20
Vi har mottatt en Faktura fra dette infonett, men skjønte at dette var svindel og søkte litt på nett og fant bl,annet dere. På vår faktura sto det i følge avtale på telefon.
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 28 feb 2024 06:58:44
Så, basert på dette tynne grunnlaget som du ikke engang har lagt ut beviser for annet enn "ditt" ord, så ringer du den banken vi bruker og "tipser" de om fantasi ulovligheter som kun eksisterer i hjernen din, slik at vi ikke kan ha en bankforbindelse. Må jo gjøre deg til en mann det der Svedlund. Hva med å komme med "litt" beviser for dette tullet ditt da? Du sier at folk er blitt dømt for å sende ut tilbud som dette? Kom med dommene da. De sksisterer ikke. De eneste som er dømt er de som aldri har skrevet en dritt om at det er et tilbud, men har sletta ordet Faktura fra fakturaen de har sendt ut. Det er alt. Men det nevnes ikke. Man skal alltid ta deg på ditt ord, for du er loven i Norge, right? Sitter i Thailand og gjemmer deg for de du snakker dritt om. Patetisk mann.
Tomas la igjen en kommentar den 7 mar 2024 14:01:06
Mottok en slik faktura fra Infonett idag. Har aldri hverken snakket, mailet eller på noen annen måte hatt kontakt med dette firmaet tidligere, og på fakturaen står det ingenting om at dette er et tilbud eller en avtale ihht. noe som helst, kun FAKTURA med fakturanummer, ser ut som en normal faktura. Problemet er at det er svindel. Faktura slettet. Neste gang anmeldes det.
Lar seg ikke lure la igjen en kommentar den 11 mar 2024 13:15:43
Mottatt 2 forskjellige faktura fra denne "luringen" her. Ene er stilet fra NettINFO og er en rein faktura, den andre er fra INFOnett og med samme avsender men med forskjellig konto nummer. Bare å styre unna alt fra Straczynski. Helt klart mindre begavet og ærlig arbeid finnes ikke hos denne personen. Skal ha for forsøket og har sikkert tikket inn noen kroner men håper de tar tak i dette. Anbefaler alle å melde dette til politiet umiddelbart og kontakte banken slik at de sperrer aktivitet som dette.
Piotr la igjen en kommentar den 12 mar 2024 07:10:40
Det samme skjer i mitt firma, hvor jeg mottar fakturaer fra denne herrens ID Jeg må melde det til politiet Piotr
Michael Straczynski la igjen en kommentar den 14 mar 2024 13:25:49
Bare et lite problem her. Alle fakturaer som ikke er merket med tilbud har IKKE blitt sendt ut av meg. Har fått en rekke henvendelser om at det har blitt sendt ut rene fakturaer, men disse er det ikke jeg som har sendt ut. Klarer fint å holde meg til å sende ut tilbud. Dette er hvorfor det er en bedre løsning å ta kontakt enn å lese dere opp i denne bloggen siden da hadde dere fått denne informasjonen. Men enklere å ta tak i negativitet enn å prate med de man tror har sendt de ut for å få litt klarhet. Jeg får ikke gjort noe med at noen har sendt ut slikt på meg. Dette har skjedd før, der også trygg handel ble brukt på fakturaene. Jeg er ikke ute etter å få kontoer sperra, så derfor sendes det ikke ut slikt som dette. Ergo, neste gang, ta kontakt.
Roy Halvorsen la igjen en kommentar den 10 jun 2024 13:39:43
Fikk en epost med faktura fra denne traveren i dag. Han er så freidig at han også har gitt oss et kundenummer på fakturaen og sier at vi har hatt ett års prøveperiode. Så da er det vel bare å sende en anmeldelse til politiet for svindelforsøk. Siden det er så lave beløp, så er det vel ingen som vil risikere 11mnd for å snakke litt hardt til denne kroppen.
Johannes Frøland la igjen en kommentar den 20 jun 2024 09:26:41
Fikk faktura fra Nettbedrift. En sånn typisk "3000 kr. svindelfaktura." Ser at Michael Straczynski prøver å bortforklare seg i kommentarfeltet, men hele firmaopplysningen på gule sider stinker av scam. Hvis han mot formodning er noe i nærheten av å være seriøs, så går han etter de som evt. skulle ha gjort dette.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon