Sveawebs / ED Nova AB / EduAds AB

Konto: SE- Sverige

Publisert: 23.02.2024

-

Ny svensk domene-svindler: vær oppmerksom på telefoner fra Sveawebs / ED Nova AB!

Det var en stund siden vi sist hadde en aktiv svensk domene-svindler rettet mot norske bedrifter, men det har nå kommet en ny aktør på banen under navnet "Sveawebs" fra selskapet ED Nova AB. (bedriftsinformasjon)

Metoden er akkurat etter malen som tidligere domene-svindlere opererte med, og som vi i vår Svindelguide beskriver på følgende måte:

"Domenesvindel

Slik utføres metoden: En selger tar kontakt pr telefon og forteller at de har fått inn en bestilling på domener som har samme navn som domenet du allerede eier, men under andre topp-domener. Eier du f.eks mittfirma.no vil de si at bestillingen gjelder mittfirma.com, .biz, .net osv. og da du eier .no hevder selger at du har "førsterett" å også tegne disse andre domenene. Det er bare oppspinn for å få deg til å kjøpe de nevnte domenene til dyre priser, noen annen interessert part eksisterer ikke. Aktørene innenfor domenesvindel er oftest svenske, men det forekommer også kontakt via epost fra asiatiske aktører som operer med den samme metoden."

Sveawebs/ED Nova AB forsøker ikke bare å skremme deg til å kjøpe domener på falske premisser, men også at disse registreres i en 10-års periode. Prisen på faktura blir derfor veldig høy.

Selskapet har også vært svartelistet i Sverige for samme type av svindel. (link til advarsel)

Hvis dere har blitt rammet av aktøren eller blitt forsøkt lurt - ta kontakt med oss og send oss gjerne kopi av ev. mottatt faktura.

Oppdatering 11.04.2024:

Aktøren fakturer nå også under navnet «EduAds AB». Fremgangsmåten er den samme som beskrevet over, men under nytt navn.

 

--

Sveawebs / ED Nova AB / EduAds AB

ED Nova AB / EduAds AB

Adresse
Box 5007 Kocksgatan 49
SE-116 29 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon