TDR Norway

Konto: Ukjent

Publisert: 16.05.2024

Pass på svindel-eposter fra TDR Norway om kjøp av domene!

TDR Norway er en ny svindler vi ble oppmerksomme på denne uken. De opererer med en modell der de forsøker å lure norske bedrifter til å kjøpe domener under falske premisser.

TDR Norway kontakter potensielle kunder pr. epost, og slik har vi beskrevet metoden de bruker i vår svindelguide:

«Domenesvindel

Slik utføres metoden: En selger tar kontakt via telefon/epost og forteller at de har fått inn en bestilling på domener som har samme navn som domenet du allerede eier, men under andre topp-domener. Eier du f.eks mittfirma.no vil de si at bestillingen gjelder mittfirma.com, .biz, .net osv. og da du eier .no hevder selger at du har "førsterett" å også tegne disse andre domenene. Det er bare oppspinn for å få deg til å kjøpe de nevnte domenene til dyre priser, noen annen interessert part eksisterer ikke. Aktørene innenfor domenesvindel er oftest svenske, men det forekommer også kontakt via epost fra asiatiske aktører som operer med den samme metoden.»

Påstandene er oppspinn konstruert for å få deg til å tegne avtale på et domene du ellers ikke ville kjøpt, og i de fleste tilfellene blir ikke domenet registrert engang da svindelbedriften kun er interessert i pengene dine.

Slik ser eposten som TDR Norway sender ut til norske bedrifter om dagen:

«From: Info | TDR Norway
Sent: Thursday, May 9
Subject: Domenenavnforespørsel for www.[domene].com

Kjære herr/fru,
Vi ønsker å informere deg om at vi har mottatt en forespørsel om registrering av domenenavnet www.[domene].com. I vårt system ser vi at du er eier av domenenavnet www.[domene].no. Vi ønsker å tilby deg muligheten til å registrere domenenavnet www.[domene].com for deg selv.

Dersom en tredjepart registrerer domenenavnet, kan dette få betydelige konsekvenser. Dette kan innebære forvirring i søkemotorer eller skade på omdømmet.

Vi kan imidlertid avvise tredjeparten og omdirigere domenenavnet www.[domene].com til ditt nåværende domenenavn www.[domene].no.

I utgangspunktet har du førsteretten til domenenavnet. Dette vil bidra til å unngå potensielle problemer i fremtiden.
Vi kan registrere domenenavnet for deg i en periode på ti år. Ditt domenenavn vil ikke bare være registrert for denne perioden, men vil også være beskyttet. Årsprisen er 350 kr per år. Den totale prisen er derfor 3500 kr (ekskl. MVA).
Ønsker du å registrere domenenavnet for din egen organisasjon? Vennligst svar på denne e-posten med ditt navn, adresse og MVA-ID-nummer innen 48 timer etter at du har mottatt denne e-posten.

Dersom vi får din tillatelse, vil vi avvise tredjeparten og registrere domenenavnet for deg.

Med vennlig hilsen,
Karl Dahl
TDR Norway»

-

Kontakt oss gjerne hvis du har blitt rammet av svindelaktøren!

-

TDR Norway

TDR Norway

Adresse
-
-


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Britt Vangen la igjen en kommentar den 17 jun 2024 20:56:25
TDR Norway sender melding fra @tdrnorway.com, og har dnrnorway.com som webadresse i epostsignaturen. Regner med at de veksler på hvilket av selskapene som hevder at man har førserett på et domene.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon