Scandwork (scandwork.com)

Konto: SE0780000832799240599770

 

Scandwork - svensk annonsesvindel med en ny vri

Scandwork, som finnes på nettstedet scandwork.com, utgir seg for å være "Skandinaviens effektivaste rekryterare". På fakturaen har de også lagt til et sekundært undernavn, "Skandinaviska rekryteringslösningar".

De ønsker altså å formidle jobber, kort og godt. Salgsteknikken de benytter seg av for å selge disse jobb-annonsene er dog akkurat den samme som for alle andre svenske annonsesvindlere vi har på svartelisten, så her tar "den nye vrien" slutt:

Scandwork ringer deg opp, ber deg å signere et skjema pr faks eller ber deg svare "ok" på en epost for å avslutte et engasjement som de hevder dere har vært med på tidligere - men i realiteten vil signering innebære en bestilling av annonser på mellom 50 til 100 000 kr på en verdiløs nettside. På skjemaet her under er det 7 900 kr de ønsker per periode og det er totalt 8 perioder, så det utgjør en totalsum på 63 200 kr.

Da vi fikk oversendt den første klagen la vi øyeblikkelig merke til at skjemaet hadde likhetstrekk med tidligere svindelprodukt vi har advart mot.

Den 14. august la vi opp følgende advarsel mot "Affärskanalen" som ble fakturert av selskapet b2b Media Stockholm. I den advarselen la vi opp skjemaet side ved side med skjemaet fra et litt eldre svindelprodukt ved navn "Companies and Trade", som ble fakturert av selskapet Montenor Communications AB - et selskap som har vært på vår svarteliste med fem forskjellige produkter under de siste 4 årene, der "Exposure Europe / Expo Scandinavia" var det siste i november 2012.

Her under har vi gjort samme sak, men denne gangen stilt opp skjemaet til nye Scandwork side om side med skjemaet til Affärskanalen, for å utheve at det er gamle erfarne svindlere som er i farten, men nå under nytt navn.

På fakturaen oppgis et firmanavn, org. nr og svensk bankgironummer som går til følgende bedrift (firmainformasjon). Daglig leder for bedriften mener dog at selskapet ikke har noe som helst med fakturering for Scandwork å gjøre, og at bedriftsopplysningene til bedriften altså blir brukt uten bedriftens vitskap.

Det sterkes av at adressen som oppgis på fakturaen ikke er den samme som til bedriften her over. På fakturaen skriver de nemlig følgende adresse:
Box 45188
SE-104 30 Stockholm

På denne adressen finnes det et annet firma registret, ved navn "Tekniktjänster Skandinavien AB" (firmainformasjon). Det skyldes ikke en tilfeldighet, da denne bedriften ble advart mot på en varslingsliste i Sverige for en drøy uke siden, 23. oktober, med akkurat samme produkt som vi advarer mot her - Scandwork.

I denne bedriften finnes et styremedlem som også sitter i styret hos to hardt kritiserte selskaper, Ringia AB - et telecom-selskap, og Voltia Kraft AB - et firma som handlet med strømavtaler. Begge disse er nå i konkurs. Styremedlemmet er med stor sannsynlighet en målvakt som får betalt for å stå oppført i firmaer som havner i problemer.

Sjekker vi hvem som registrert domenet -scandwork.com- får vi opp følgende info:
XXXX [navn sensurert]
Box 40
182 05 Djursholm

Da det er vanskelig for en person å bo i en postboks, sjekker vi om det finnes noen bedrift registrert på denne adressen og får opp følgende bedrift; "FLYTTGRUPPEN NORDEN AB", som dog gikk i konkurs i februar 2013.

Hvilke koblinger denne bedriften har til Scandwork er et spørsmål vi lar stå ubesvart.

Slik ser skjemaet fra Scandwork ut ved siden av skjemaet fra Affärskanalen:

Scandwork (scandwork.com)

Tekniktjänster Skandinavien AB

Adresse
Box 45188
SE-104 30 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Ny svensk annonse-svindel: Affärskanalen / Affarskanalen.com

Affärskanalen (affarskanalen.com) er en nyregistrert nettside med automatisk "feed" av korte økonomiartikler fra forskjellige svenske kilder.

Les advarselen på vår Svarteliste her.

Les mer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon