Nordeks.no / NorDx.no

Konto: SE1780000842029344993390

 

Advarsel mot Nordeks - Norsk miljø- og kvalitetindeks

Vi har den siste tiden mottatt et stort antall klager på et produkt ved navn "Nordeks", som skal være en så kallet "ISO-katalog" over sertifiserte bedrifter.

Slik beskriver de selv produktet: "Nordeks.no er en gratis informasjonsverktøy og bedriftskatalog for ISO-sertifiserte norske selskaper, primært fokusert på B2B. Her kan du søke for ISO-sertifiserte bedrifter i hele Norge."

Grunnen til at de nå blir oppført på svartelisten er at de bruker svært villedende salgsmetoder for å få kunden til å "takke ja" per telefon. Metoden de benytter går igjen i flere av våre advarsler. De spiller på at du har vært kunde i katalogen fra før, og at dette blir den siste perioden dere er med - og dette gjør de på en måte som gjør det veldig vanskelig for kunden å ikke inngå en "avtale for avslutting".

Vi har fått ta del i en sak hvor aktøren har fremlagt et opptak (innspilt salgsamtale). I opptaket som de har fått et av våre medlemmer til å delta i, starter selgeren med å si "...som bekrefter Deres siste deltakelse i Nordeks...".

Prisen for å stå oppført i nettkatalogen er 9 900 kr pr sertifikat og bransje. De fleste fakturaer vi fått kopi av har vært med en totalsum på nesten 30 000 kr.

Nordeks.no er en ganske ny side som få eller ingen bruker for å finne bedrifter, så vi ser liten hensikt med å stå oppført i katalogen.

Det svenske firmaet som står bak produktet og således fakturerer for den er en bedrift ved navn "MPW Scandinavia AB". (firmainformasjon)

Som dere kan se ble bedriften stiftet i april 2013 og nettsiden nordeks.no har ikke heller den vært tilgjengelig i lengre tid, så vi kan trygt konkludere med at ingen har vært oppført på siden fra før, eller hatt en avtale med dem.

Ser vi på hvilke personer som satt i styret ved starten av MPW Scandinavia AB så finner vi velkjente individer i svindelbransjen.

De har blant annet koblinger til Bizzno AB som er svartelistet i Sverige, og flere andre mindre seriøse firmaer.

Oppdatering 21.01.2014:

Disse bruker nå også et nytt navn - NorDx.no

Følgende opplysninger gis for det nye navnet, i øvrig er alt samme som for det gamle navnet Nordeks:

Firma: NorDx AB (finnes ikke noen bedrift i Sverige med dette navnet)

Epost: epost@nordx.no

Tlf: +46 855921433

Adresse: Boks 35000, SE-133 01 Stockholm

IBAN: SE54 8000 0810 3493 4777 9036

Slik ser en faktura fra Nordeks ut:

Nordeks.no / NorDx.no

MPW Scandinavia AB

Adresse
Box 1595
SE-114 79 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon