Webnet.nu / Netwebmedia / Nordhost.nu / 1web

Konto: SE- Sverige

Publisert: 27.11.2019

Svensk domenesvindler i ny forkledning - Webnet.nu

I mai måned publiserte vi to advarsler mot svenske domenesvindlere som våknet til liv igjen etter par stille år, da under navnene NordicDomains (advarsel) og Webex (advarsel). Nå er samme gjengen igang med en tredje versjon - Webnet.nu.

Webnet bruker den samme svindelmetoden som tidligere svenske domenesvindlere har brukt; de ringer deg opp og påstår at "noen" ønsker å registrere et eller flere domener med det samme navnet som .no-domenet du allerede eier, men under andre topp-domener - som .eu, .info, .org osv. Eier du f.eks bedrift.no vil de påstå at noen ønsker å bestille domenet bedrift.com/org/info etc. - og de ringer deg opp fordi at de er "pålagte" å kontakte deg først ettersom at du har "førsterett" på disse pga. ditt eierskap av .no-domenet.

Dette er selvsagt ren oppspinn og skremselspropaganda som de bruker for å skremme offeret til å treffe en beslutting de ellers aldri hadde truffet. Prisen de selger disse for er 10-dobbelt av normalpris og avtalen blir inngått på feilaktige premisser.

På sin nettside oppgir de en adresse som kan kobles til All Business Online Sweden AB- et kjent svindlerfirma med to oppføringer på vår svarteliste i 2014 og som er del av et større svindelnettverk. Firmaet registrerte konkursåpning den 30.11.2018.

Vi fraråder selvsagt alle norske bedrifter fra å føre noen samtale med firmaet, men hvis du har vært uheldig og leser dette etter at du har blitt lurt - politianmeld forholdet og kontakt oss for ev. assistanse.

Oppdatering 15.01.2020:

Aktøren operer nå også under navnet "Netwebmedia".

Oppdatering 27.01.2020:

Aktøren opererer også under navnet "Nordhost.nu".

Oppdatering 30.01.2020:

Aktøren opererer også under navnet "1web".

 

 

Webnet.nu / Netwebmedia / Nordhost.nu / 1web

GST Stockholm AB (GST Media AB) / Netweb Scandinavian Media AB (NWSM AB)

Adresse
Frukthandlarvägen 7
120 44 Årsta, Sverige


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Begbyenga barnehage la igjen en kommentar den 27 jan 2020 11:13:37
Vi er blitt forsøkt lurt til å kjøpe nytt domene. Fikk først en faktura på 8.800,- kr. Ringte og protesterte på denne og fikk da sendt en ny faktura på 2.000,-kr. Vi betaler ikke men vil opplyse om at firmaet er i virksomhet i Norge
Dspnor as la igjen en kommentar den 25 feb 2020 10:43:27
Netwebmedia ringte fra 23961772 ang en som prøvde å registrere .eu med vårt navn og om vi ville kjøpe domene. Ble avvist av oss.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon