Næringslivsportalen.com

Konto: SE- Sverige

Publisert: 12.08.2020

Svenske annonsesvindlere i farten: Ikke signer skjema fra Næringslivsportalen.com!

Annonsesvindlere fra Sverige har vært en landeplage for norske bedrifter i en årrekke, spesielt før 2015, men et antall aktører er fortsatt aktive. Disse kaller "produktet" sitt for Næringslivsportalen og er å finne på naeringslivsportalen.com, som er en enkel bloggside som henter nyhets-artikler fra eksterne kilder og siden har en rekke annonser fra større bedrifter som er lagt dit uten bedriftens kjennskap, for å prøve å skape en fasade av seriøsitet.

Svindelmetoden beskriver vi slik i vår svindelguide:
"Slik utføres metoden: En selger tar kontakt pr telefon, presenterer seg for å ringe ifra en slags bedrifts-publikasjon med et navn du aldri har hørt om, og spør om du ønsker å fortsette med annonseringen hos aktøren. Svaret fra de fleste blir som man kan anta, de kjenner ikke til saken og ønsker ikke noen videre annonsering. Dette er eksakt hva selger fisker etter, da de videre gir beskjed at for å gjøre dette på en riktig måte så vil de oversende et skjema for å avslutte tidligere engasjement - som det bare er å signere og sende tilbake så er alt i orden.

Skjemaet som blir sendt ut er dog ikke et skjema for oppsigelse, men en bestilling av veldig dyre annonser. For å villede videre skriver aktøren oftest med store bokstaver noe i stil med "Avslutt ifølge avtale, for videre annonsering får dere kontakte oss", men med liten skrift står det oppført pris ganger x antall perioder som oftest ender opp i en sum rundt 100 000 NOK. Ved senere kontakt for å klage på den uønskede bestillingen forklarer aktøren at det må ha skjedd en misforståelse, og at de kan "være greie" å kreditere deler av fakturaen, slik at du kun betaler rundt 20 000 NOK - de sitter jo tross alt på en signert bestilling fra deg. Dette er en metode som nesten utelukkende har blitt benyttet av svenske aktører fra Stockholm, og mest trolig blitt "oppfunnet" av en svindel-bande i byen."

Hele vår "svindelguide" kan dere lese her.

På skjemaet vi har fått innsyn i ønsker aktøren 8 975 kr x 6 perioder = 53 850 kr, for en annonse ingen vil se og som dere ikke mente å bestille.

Bakmennene oppgir ikke hvilket firma som står bak dette "produktet", men når et firma ble svartelistet i Sverige den 16.01.2020 med et identisk skjema (men med svensk tekst istedet for den svorsk som er å finne på denne norske versjonen) så finner vi det sannsynlig at det samme svenskregistrerte firmaet også står bak svindelforsøkene som norske bedrifter nå mottar. ASMK Marketing AB, som firmaet heter, er også registrert på svenske varsellister med andre lignende "produkter".

Vi anbefaler alle som blir kontaktet av aktøren om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av ordreskjema/faktura for statistikkføring.

Næringslivsportalen.com

ASMK Marketing AB

Adresse
Box 643
114 11 Stockholm


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon