Norske Veier

Publisert: 14.04.2021

 

Norske Veier tar deg med ut på bærtur!

I 2017 omtalte vi selskapet Det Norske Kartselskapet AS i vår artikkel «Vær oppmerksom på telefoner fra Det Norske Kartselskapet (Atlas.no) - Useriøse faktureringsrutiner og uetisk salgsmåte gjør at mange føler seg lurt».

Disse er om dagen i en pågående rettssak i Oslo tingrett, med tiltale om bedrageri for 62 millioner kroner. Dette gjennom salg av «tilnærmet verdiløse produkter» som påtalemyndighetene skriver i tiltalen, under perioden 2015 til 2020. Vi har gjennom årene hjulpet mange medlemsbedrifter med tvistesaker mot aktøren, etter at de følt seg lurt av alt for pågående selgere som har villedet og løyet for å få de inn i en verdiløs avtale de hverken ønsker eller trenger.

Før konkurs i 2020 var Det Norske Kartselskapet AS (DNKS) et heleid datterselskap til selskapet Det Norske Bransjeregister AS, som DNKS sin styreleder og tiltalte i pågående rettssak, Laila Esther Mjeldheim, står oppført som eneeier. Det Norske Bransjeregister AS eide frem til nylig også et annet datterselskap - nemlig Norske Veier AS.

Selskapet ble etablert i 2013 med mål om å utvikle og selge kart-tjenester i likhet med DNKS. Inntektene og aktiviteten i selskapet kom dog aldri igang som planlagt. Så straks etter at DNKS ble meldt konkurs under sommeren 2020, startet aktiviteten i firmaet og iløpet av høsten 2020 mottok vi et par klager mot aktøren fra bedrifter som blitt kontaktet av en pågående selger, med fokus på Google min bedrift-oppføringen til bedriften. Utover nyåret har klagene økt, og vi har nå fått et klarere bilde av hvordan selgerne til aktøren går frem og dette ligger til grunnlag for denne advarselen.

«som om»-metoden
En tydelig tendens i de klagene vi tidligere fikk inn fra bedrifter som følte seg lurt av DNKS, var at selger villedet de til å tro at de allerede var kunde hos selskapet fra før, og at samtalen gjaldt en fornyelse av en eksisterende avtale. Vi gjorde under disse årene flertallet opptak av selskapets selgere når de ringte til oss på Trygg Handel, og vi kunne da dokumentere salgsmetodene som ble benyttet. Dette ble også grundig gjennomgått i denne artikkelen i VG fra 2018, med lydopptak og intervjuer med tidligere ansatte. Denne måten å villede bedrifter til å tro at de allerede er kunde blir i artikkelen omtalt som «som-om»-metoden.

Selgerne til Norske Veier AS, som tidligere i mange år arbeidet i DNKS og der benyttet seg av denne metoden, fortsetter nå i samme stil i det nye selskapet. De later som at du bare skal fortsette med oppføringen du allerede har på Google min bedrift - som egentlig ikke har noen kobling til Norske Veier AS - og villeder deg inn i en driftsavtale for denne oppføringen, bl.a ved å påstå at de drifter dette "på oppdrag" av Google. Dette resulterer i en uærlig fremstilling og en villedende måte å selge produktet sitt på.

Vi råder derfor til stor forsiktighet hvis en selger fra Norske veier tar kontakt, og er du medlemsbedrift hos Trygg Handel henviser du bare selgeren videre til oss!

 

Norske Veier

Norske Veier AS

Adresse
C/O Joinyou AS Østre Aker Vei 24B
0581 Oslo


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon