Grønn Bedrift

Konto: EE- Estland / LT- Litauen / GB- Storbritannia

Publisert: 20.05.2022

Oppdatert: 14.06.2022

Pass på falske fakturaer merket med Grønn Bedrift!

(2022 versjon)

En notorisk svindelbande er nå igang igjen med utsendelser av falske fakturaer merket med "Grønn Bedrift". Samme type utsendelser advarte vi imot i 2020/2021 i denne advarselen.

Den gangen var fakturerende selskap en rekke forskjellige svenske bedrifter som ble skiftet ut med jevne mellomrom. Denne gangen virker det som at mesteparten av bedriftsopplysningene som står angitt på faktura er oppdiktet.

Vi kan ikke finne noen bedrift i hverken Litauen, som er landet der bedriftens adresse angivelig skal være, ei heller i Estland dit betalingen skal gå som matcher. Vi har også sjekket et flertalls andre lands bedriftsregister uten å finne noen bedrift under navnet eller VAT (org. nr) som står opplyst.

Domenet som blir brukt for utsendelse av disse fakturaene, og som står opplyst for kontakt - oresunds.org - er registrert anonymt for 7 dager siden, 13.05.2022.

Denne gangen ønsker de 2 249€ (ca 23 000 kr for det de beskriver som "Markedspakker Grønn Bedrift - [datoperiode for 12 måneder]", som ifølge fakturaen inkluderer følgende:

"Rangering i treffliste 2"
"Antall søkeord 45"
"Segmenteringsklipp 5"
"Anbudsvarsling V"
"Bedriftovervåking V"
"Bannere på dn.no V"
"Bakgrunnsfarge på oppføring V"

Det er ikke tilfelle at du mottar noe av det ovennevnte eller at du får noen form for profilering. Alt er satt opp for å få utsendelsen til å fremstå som et legitimt krav og for å øke sjansen for at de skal klare å lure noen til å utføre en betaling til dem.

Vi anbefaler mottakere av svindelfakturane om å anmelde forholdet til politiet, og gjerne sende oss en kopi av faktura for statistikkføring.

Oppdatering: 14.06.2022

Selskapets seneste utsendelser inneholder nå et britisk kontonummer, og prisen står nå angiven i norske kroner. For øvrig er utsendelsene identiske.

-

Grønn Bedrift

Oresunds

Adresse
Konstitucijos pr18
LT-09308 Snipiskes


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.
Kari la igjen en kommentar den 30 mai 2022 05.24.30
Eksakt en slik faktura mottok vi i dag, direkte på epost til vårt regnskapssystem! Alt korrekt skrevet, firmanavn- og adresse, daglig leder og vårt org.nr.
Wenche Lium Eriksen la igjen en kommentar den 16 jun 2022 07.35.30
Vi har også mottatt en slik faktura i vårt mottakssystem. Det er med fakturadato 13.06.2022

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon