Oresund - Secured Servers

Konto: ES- Spania

Publisert: 18.12.2023

-

Advarsel: Falske fakturaer merket "Secured Servers" sirkulerer før jul

For bare et par uker siden publiserte vi en advarsel mot svindelfakturaer merket "Grønn Bedrift," med avsenderen oppgitt som "Oresund" - et antatt fiktivt bedriftsnavn. Dessverre ser det ut som om svindelbanden er tilbake med en ny serie falske fakturaer, denne gangen med en annerledes utforming.

Målet for disse falske fakturaene er norsk næringsliv og kommuner, med beløp på nesten 33 000 kr (2 885 euro). Tjenesten de påstår å tilby, kalt "Secured Servers," inkluderer følgende beskrivelse:

"Switch S5850-48T4Q, 48-Port Ethernet L3 Fully Managed Plus System 12 måneder - 2024"

Viktig å merke seg er at dersom du foretar betaling, vil du ikke motta noen faktisk tjeneste eller produkt, da svindelbanden kun ønsker å lure deg for pengene dine. Tidligere har samme bande gjennomført lignende svindelforsøk omtrent på samme tid i fjor, bare under et annet navn, men med nesten identisk beskrivelse. Dette skjer ofte rett før jul- eller sommerferien når mange bedrifter er midt i en travel periode.

Avsenderen er angitt som "Oresund" på fakturaen, med oppgitt adresse i Barcelona og en bankkonto i landet. E-postadressen som er oppført (invoice@inzilepaymentservice.com), har tidligere vært knyttet til lignende ikke-eksisterende "produkter og tjenester." Selskapet "INZILE GROUP LTD,", som domenet tilhører, er registrert i England, ikke i Spania, med en svensk mann som den registrerte direktøren, bosatt i Skåne.

Det er vanlig praksis blant slike svindelbander å operere med selskaper i ett land, bankkontoer i et annet, fysisk tilstedeværelse i et tredje, og rette bedrageriene mot et fjerde land. Dessverre fører anmeldelser til lokale politistasjoner i Norge sjelden til etterforskning. Svindlerne utnytter vårt begrensede europeiske samarbeid, og akkurat nå er de ett skritt foran rettsvesenet.

Vi anbefaler likevel alle som mottar slike svindelfakturaer å anmelde forholdet til politiet og gjerne sende oss en kopi for vår statistikk og for å kunne gi en grundigere advarsel.

-

Oresund - Secured Servers

Oresund / Inzile Pay Service

Adresse
Diagonal 1
ES-08036 Barcelona, Spain


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon