WOPD - Worldwide Online Patent Database

Konto: DK3553570000349174

 

Det finnes mange forskjellige verdiløse tjenester for patentregistreringer og Patenstyret har en liste over flere av disse aktørene. Listen kan du finne her.

I tillegg til disse finnes det også tjenester som WOPD - som ikke en gang har noe med patentregistrering å gjøre, men er en database eller katalog over registrerte patenter. En slik database kan selvsagt være grei å ha, men det finnes allerede en offisiell aktør for dette - World Intellectual Property Organization (WIPO).

Det er ganske tydelig at WOPD ønsker å få folk/bedrifter til å tro at de er en offisiell database slik som WIPO, og ikke en liten privateid katalog som ble startet for (i skrivende stund) to måneder siden (!) - 1. juni 2014, da domenet wopd.net ble registrert anonymt. WIPO advarer også mot utsendelsene fra WOPD på sine nettsider.

Skjemaet disse sender ut har som hensikt å oppfattes for å være en faktura gjeldende en patentregistrering, men med knøtt-liten skrift står at det hele kun er et tilbud som man står fritt til å betale eller ikke.

Summen de ønsker for å føre dere opp i sin database er €1 979, noe som utgjør 16 338 kr med dagens vekslingskurs. Om man er så uheldig å betaler dette beløpet så får man ikke bare en verdiløs oppføring i et år, men får også pålagt automatisk fornyelse, noe som gjør at man må si opp skriftlig senest en måned før utløp. Ved manglende oppsigelse fornyes avtalen med ytterligere et år.

Hjemmesiden til aktøren er veldig simpel og det finnes liten informasjon om aktøren bak tjenesten. Det eneste som finnes er kun et kontaktskjema og en adresse til aktøren.
På skjemaet finnes dog et organisasjonsnummer (DK-36041110) som går til den danske bedriften Search Index Ivs - som dere kan se her, så gis det ikke mye informasjon om hvilke personer som står bak.

Vi advarer sterkt mot å betale noen penger til WOPD - Worldwide Online Patent Database - da tjenesten dere sitter igjen med har liten eller ingen reell verdi.

Skjemaet som blir sendt ut av disse ser slik ut:

WOPD - Worldwide Online Patent Database

Search Index Ivs

Adresse
Rosenvænget 1
3000 Helsingør


CAPTCHA

Kun seriøse henvendelser fra verifiserbare navn vil bli besvart.

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon

Du ønsker å lese en artikkel på Trygg Handels Svarteliste over useriøse selskaper og svindelaktører - kjempeflott!

Før du kan lese artikkelen ønsker vi at du godkjenner våre vilkår for tjenesten.

Vilkår for bruk Svartelisten eies i sin helhet av Trygg Handel AS. Informasjon som er publisert på Svartelisten er kun evnet for personlig bruk. Det er ikke tillatt å kopiere, dele eller på annen måte spre informasjon fra Svartelisten med kommersiell hensikt, uten skriftlig godkjennelse fra Trygg Handel AS.

Relaterte artikler

Advarsel imot Trademark Selection (TM Selection)!

Den sveitsiske bedriften Trademark Selection Inc. sender nå ut skjemaer for varemerkeregistrering til norske bedrifter. Utsendelsen er merket med rubrikken "Registration of Trademark Selection - Edition 2012".

Les mer

Legg til en kommentar

Trygg Handel vil aldri spre/selge deres epost videre til tredjepart eller på annen måte bruke deres epost til annet enn til direkte kommunikasjon